PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 27 d. 09:37

Skuodo rajono garbės ambasadoriaus vardas suteiktas Svetlanai Pauliukaitei-Dräger

Skuodas

Etaplius.ltŠaltinis: Skuodo rajono savivaldybės inf.


302461

Skuodo rajono savivaldybės tarybos sprendimu profesionaliai Lietuvos treko dviratininkei, olimpietei, kraštietei, sportiniais pasiekimais garsinusiai Lietuvą ir Skuodo rajoną, Svetlanai Pauliukaitei-Dräger suteiktas Skuodo rajono garbės ambasadoriaus vardas.

Skuodo rajono garbės ambasadoriaus pažymėjimą ir ženklą įteikė Savivaldybės meras Stasys Gutautas.

Svetlana Pauliukaitė-Dräger daug kartų tapo Lietuvos čempione, turi Europos čempionės titulą, dalyvavo ir aukštas vietas pelnė pasaulio čempionatuose, atstovavo Lietuvą Pekino olimpinėse žaidynėse.

Mosėdyje augusi sportininkė nepamiršta savo krašto, nuo 2018 m. remia, palaiko dviračių sporto varžybas, organizuojamas Skuodo krašte. Yra minėtų varžybų mecenatė.

Šiuo metu Vokietijoje gyvenanti Svetlana Pauliukaitė-Dräger, be abejonės, yra nusipelniusi Skuodo rajono garbės ambasadoriaus vardo.

Ambasadoriaus vardas gali būti suteikiamas Lietuvos Respublikos ir užsienio piliečiams, vykdantiems aktyvias verslo, turizmo, investicijų pritraukimo, kultūros, sporto, socialinės plėtros ir kitų sričių veiklas, sutinkantiems atstovauti Skuodui, garsinti jo vardą, bendradarbiauti ir dalintis savo patirtimi bei ryšiais įgyvendinant įvairius Skuodo rajono savivaldybės projektus ir iniciatyvas, užmezgant abipusius ryšius tarp Savivaldybės ir užsienio valstybių savivaldybių, nevyriausybinių organizacijų bei kitų institucijų ar suinteresuotų asmenų.

Garbės ambasadoriaus vardo suteikimo ceremoniją vedė vicemerė Audronė Pitrėnienė.

Svetlanos Pauliukaitės-Dräger kandidatūrą teikė Skuodo rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centras.

Iškilmėse muzikinius kūrinius dovanojo muzikos profesionalai, Skuodo meno mokyklos mokytojai.