PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 17 d. 13:59

Skuode vyko tradicinė verslo popietė

Skuodas

Skuodo r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Skuodo r. savivaldybė


319019

Rugsėjo 12 d. įvyko jau gražia tradicija tapusi verslo popietė, į kurią visus verslininkus ir su verslu dirbančius specialistus kvietė Savivaldybės meras Stasys Gutautas.

Priimtas sprendimas kaskart apsilankyti vis kitoje verslo įmonėje, pasidomėti, kuo ir kaip gyvena rajono verslininkai – pasiteisinęs. Tad ir vakar lankytasi sėkmingose, efektyviai vienose patalpose veikiančiose uždarosiose akcinėse bendrovėse „Žemaičių virvės“ ir „Euroropes“. Įmonių vadovai Lina Motiejauskienė ir Kęstutis Domarkas aprodė patalpas, įrangą, plačiau papasakojo apie darbų procesą, veiklų specifiką, realizuojamą produkciją.

Šių bendrovių klientai patys dažnai įvardija, kad Aleksandrijoje pagamintas virves perka dėl aukščiausios jų kokybės. Bendrovių lyderiai virvėms gaminti naudoja tik patikrintą ir kokybe pasižyminčią žaliavą. Už tad ir virvės netrūkinėja, ir savo funkciją atlieka metų metus.

Įmonių produkcija plačiai naudojama žvejybos pramonėje, laivininkystėje, statyboje, žemės ūkyje, vidinės apdailos darbuose. Špagatas naudojamas daržininkystėje ir mėsos perdirbimo pramonėje.

Lina Motiejauskienė akcentavo, kad labiausiai pirkėjai dabar vertina natūralių pluoštų (medvilnės, lino) gaminius.

Taip pat ji minėjo, jog, vystant verslą, būtina nuolat domėtis naujovėmis, daug naudingų žinių gaunama užsienyje vykstančiose tarptautinėse parodose.

Būtina veikti, žingsnis po žingsnio ir viskas yra padaroma, susidūrus su iššūkiais, reikia ieškoti sprendimų, alternatyvų, nes jų, kaip taisyklė, visada ir atsiranda.

Šiuo metu bendrovių planuose – naujos staklės. Tačiau, kad jomis būtų galima dirbti, kai jos atkeliaus į Aleksandriją, dar reikia daug dalykų atlikti, dabar derinami procesai dėl elektros galios padidinimo.

Po nuoširdaus pasidalinimo patirtimi apie įmonių veiklas Savivaldybės meras Stasys Gutautas ir vicemerė Inga Jablonskė įteikė simbolinę dovanėlę vadovams bei labai pasidžiaugė, kad bendrovės stengiasi išlikti lyderiaujančiose pozicijose, puikiai vysto veiklą. Ypač vertinama, kad virvių gaminimo verslo sėkme toliau rūpinasi šviesaus atminimo visuomenininko, pavyzdingo verslininko Kazio Domarko artimieji. Verslai keliauja iš kartos į kartą.

Kiek vėliau diskusija verslo klausimais vyko jaukioje, išpuoselėtoje kavinėje „Gintagnė“. Čia pristatytos Skuodo vietos veiklos grupės ir Skuodo miesto vietos veiklos grupės planuojamos priemonės verslui.

Verslo atstovai pateikė savo pastebėjimus, kuriose srityse reikėtų tam tikrų sprendimų. Kalbėta, kad Savivaldybė, norėdama pritraukti naujų verslų, turėtų pasirūpinti patalpų, kurias nori išnuomoti, remontu. Kelti klausimai dėl informacijos paskelbimo apie nuomojamus, laisvus pastatus Savivaldybės interneto svetainėje, dėl atliekų rūšiavimo ir pan.

Susitikimo metu aptarta nemažai klausimų, tikimasi, kad verslo ir savivaldos atstovų kartu sprendžiamos situacijos duos teigiamų rezultatų.