Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Kai norite pamaloninti save gardžia žuvimi, jūs, žinoma, galite nueiti į prekybos centrą ir pasirinkti, ko tik jūsų širdis geidžia. Tačiau jūsų pačių namuose pagaminta skumbrė su svogūnais bus tikrai skanesnė ir neabejotinai natūrali, bet nežinomų maisto priedų.
Todėl šiandien redaktoriai siūlo skanios skumbrės su svogūnais receptą.
Ruošimas trunka labai trumpai, o skonis yra tiesiog nepakartojamas.
Ingredientai:
3 nuluptos skumbrės
1 litras vandens
5 šaukštai druskos
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai klasikinės juodos arbatos
1 didelis svogūnas
10 kalendros sėklų
2 gvazdikėliai
2 žirneliai juodųjų pipirų
sauja svogūnų lukštų
Gaminimas:
Nulupkite skumbrę ir pradėkite ruošti marinatą. Norėdami tai padaryti, supilkite nurodytą vandens kiekį į atskirą indą. Įpilkite druskos ir cukraus. Gerai išmaišykite. Suberkite pipirus, gvazdikėlius, kalendrą ir supjaustytą svogūną.
Dabar įpilkite arbatos. Atminkite, kad produktas turėtų būti be jokių pridėtinių skonių. Į indą suberkite iš anksto nuplautus svogūnų lukštus. Puodą pastatykite ant ugnies.
Kai marinatas pradės virti, išjunkite ugnį. Leiskite visiškai atvėsti. Tada marinatą nukoškite, kad atskirtumėte luobelę ir kitus jau nereikalingus ingredientus.
Sudėkite skumbrę į atskirą dubenį ir užpilkite marinatą taip, kad jis visiškai uždengtų produktą. Marinuokite šaldytuve bent 48 valandas.
Skumbrė su svogūnais yra paruošta. Ji įgavo patrauklią auksinę spalvą. Belieka tik išimti žuvį iš marinato, nušluostyti popieriniais rankšluosčiais, sutepti augaliniu aliejumi, supjaustyti ir patiekti!
zinotilt-logo-1.png