PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugpjūčio 1 d. 13:35

„Skirtingų kartų šeimų stovykla“ pradeda ketvirtąjį sezoną

Šiauliai

Viešoji įstaiga „Mokslas ir inovacijos visuomenei“Šaltinis: Pranešimas spaudai


312349

Beveik pusšimtis šeimų iš visos Lietuvos susirinko į jau ketvirtąją „Skirtingų kartų šeimų stovyklą“, joje dvi savaites gludins net penkių skirtingų kartų santykius. Vienas iš būdų tai padaryti – sportuoti kartu.

Aktyvus laisvalaikis padeda atrasti bendrus interesus ir veiklas vaikams su tėvais ir seneliais, lavina fizinės bei bendravimo kultūros įgūdžius, kuria ar stiprina šeimos tradicijas. Gimsta naujos, originalios metodinės priemonės, padedančios geriau suprasti vieniems kitus. Kai technologijos vis stipriau atskiria įvairaus amžiaus žmones, tokios veiklos juos vėl suartina.

Vienoje erdvėje, gamtoje susibūrę vaikai, paaugliai, jaunimas, tėvai ir seneliai motyvuoja vieni kitus ir mokosi unikalių patirčių. Nacionalinės sporto agentūros (Sporto rėmimo fondas) remiamo projekto veiklos orientuotos į kiekvieną amžiaus grupę bei dalyvių fizinio pasirengimo lygį. Labiausiai motyvuoja sportiniai renginiai, kuriuose gali dalyvauti visi.

Futbolo varžybose paskui kamuolį kartu bėgioja ir vaikai, ir suaugę. Dalyvaujantys orientavimosi varžybose tėveliai stumia prieš save vežimėlius su mažamečiais vaikais. Atvykdamos į stovyklą moterys įsideda keptuves, su kuriomis varžysis keptuvių mėtymo turnyre.

Per ketverius metus stovykloje surengta beveik 500 įvairių sportinių renginių, varžybų, turnyrų, kuriuose sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo veiklų mokėsi beveik 200 šeimų iš visos Lietuvos. „Skirtingų kartų šeimų stovykla“ trejus metus kiekvieną vasarą vyko Šiaulių regione, o šių metų stovyklos užsiėmimai vyksta Šventosios paplūdimyje. Tad prie projekto dalyvių kviečiami prisijungti ir kurorto svečiai. Siekiama, kad stovyklaujančių šeimų pavyzdžiu sektų visi norintys ir gautą patirtį pritaikytų savo šeimose.

Galima konstatuoti, kad ketverius metus besitęsiančio projekto dalyviai – beveik tūkstantis įvairaus amžiaus Lietuvos gyventojų tapo sąmoningesni, ėmė aktyviau sportuoti patys ir skatinti augančią kartą sveikiau gyventi ir net sieti savo ateitį su sporto profesijomis. Tokios stovyklos yra tarpusavio santykių, naujų žinių bei patirčių laboratorijos, kuriose išbandytos ir pasiteisinusios veiklos perkeliamos į dalyvių kasdieninį gyvenimą. Projektas kuria sveikesnę ir aktyvesnę visuomenę.