PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Liepos 18 d. 14:59

Skirta lėšų keliui nutiesti prie Šeduvoje planuojamos statyti naujos gamyklos

Radviliškis

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotr.

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


310224

Ekonomikos ir inovacijų ministerija 12-kai Lietuvos savivaldybių skyrė finansavimą infrastruktūrai iki investicinių žemės sklypų ar jų ribose įrengti ir sutvarkyti. Konkurso būdu finansavimas skirtas ir Radviliškio rajono savivaldybės pateiktai paraiškai, kurioje buvo prašoma skirti lėšų įrengti privažiavimo kelią prie Šeduvos pašonėje planuojamos statyti naujos medienos perdirbimo gamyklos. Gamykloje bus sukurta ne mažiau kaip 150 naujų darbo vietų.

„Tai puiki žinia rajono žmonėms, nes nutiesti privažiavimo kelią buvo vienas iš investuotojų reikalavimų Savivaldybei, priešingu atveju jie žadėjo dairytis sklypų su tinkamomis komunikacijomis kitose savivaldybėse, o mes būtume likę be naujos gamyklos ir be naujų darbo vietų. Džiugu, kad mūsų projektas buvo parengtas kvalifikuotai, jam skirtas prašomas finansavimas ir bus sutaupyta Savivaldybės biudžeto lėšų, kurias galėsime panaudoti kitiems projektams“, - gera naujiena džiaugėsi Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis.

Radviliškio rajono savivaldybė privažiuojamojo vietinės reikšmės kelio prie Vėriškių g. 63 ir Vėriškių g. 66 sklypų statybai iš viso prašė skirti 1 milijoną 428 tūkstančius 127 eurus: 232 tūkstančius 687 eurus šiais metais ir 1 milijoną 195 tūkstančius 440 eurų ateinančiais metais.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija rajono Savivaldybės paraišką patenkino ir šiems metams skyrė 232,7 tūkstančius eurų, už kuriuos bus pradėti kelio prie investicinių sklypų statybos darbai.

Planuojama, kad nutiesti kelią iš viso kainuos apie 2 milijonus eurų, todėl Savivaldybei teks pridėti apie 30 procentų reikiamų lėšų iš savo biudžeto.

„Skirdami finansavimą padedame į Lietuvos savivaldybėms sparčiau pritraukti aukštos pridėtinės vertės gamybos ir paslaugų įmonių, naujų investuotojų ir paskatinti aukštą pridėtinę vertę turinčių darbo vietų kūrimą“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Konkurso būdu finansavimas be Radviliškio rajono dar buvo skirtas Panevėžio miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Klaipėdos miesto, Plungės rajono, Kėdainių rajono, Alytaus miesto, Ukmergės rajono, Marijampolės, Mažeikių rajono ir Lazdijų rajono savivaldybėms.

„Prioritetą teikėme tiems projektams, kurie turi didžiausią potencialą kurti naujas darbo vietas ir pritraukti investicijų. Neabejoju, kad skirtos lėšos padės stiprinti šalies regionus ir užtikrinti Lietuvos savivaldybių biudžeto augimą“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė.

Pagal stambaus investicinio projekto sutartį į medienos perdirbimo gamyklą šalia Šeduvos bus investuota ne mažiau kaip 20 milijonų eurų ir sukurta ne mažiau kaip 150 darbo vietų.