PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 8 d. 10:47

Skelbiamas konkursas Valstybinės miškų tarnybos vadovo pareigoms užimti

Lietuva

Pexels.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


308275

Aplinkos ministerija paskelbė konkursą Valstybinės miškų tarnybos (VMT) vadovo pareigoms užimti. Prašymus ir dokumentus galima siųsti iki liepos 22 d.

„Šiai institucijai reikalingas dinamiškas ir įkvepiantis lyderis, kuris galėtų skatinti komandą siekti užsibrėžtų tikslų“, – sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Aplinkos ministerija tikisi, kad optimizuojant VMT vidaus procesus bus užtikrintas greitas, efektyvus, teisėtas, aukščiausius skaidrumo standartus atitinkantis leidimo kirsti mišką išdavimas, patikimos ir aktualios informacijos apie miškų būklę surinkimas, sklaida ir prieinamumas visuomenei.

Naujasis vadovas turės vystyti šalies miškingumo didinimo strategines kryptis, stiprinti visuomenės ir privačių miškų savininkų švietimą, informavimą ir konsultavimą miškininkystės klausimais, kad įstaiga taptų žinių ir kompetencijų centru.

Taip pat modernizuoti veiklą bei diegti inovacijas, kurios didintų įstaigos veiklos efektyvumą ir gerintų kokybę, tobulinti miškotvarką, miškų priežiūrą ir reguliavimą.

VMT vadovas skiriamas 5 metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar 5 metams. Siūlomas atlyginimas – nuo 4 999 Eur neatskaičius mokesčių.

Valstybinės miškų tarnybos teikiamos paslaugos apima leidimų išdavimą, miškų stebėseną, nacionalinių genetinių išteklių valdymą, vidinės miškotvarkos projektų tvirtinimą, informacinių sistemų valdymą, ŠESD kiekio apskaitą, konsultavimą ir informavimą, nepriklausomų medienos matuotojų veiklos priežiūrą.