PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Spalio 4 d. 17:02

Skanioji uogienė iš moliūgų su citrinomis ir apelsinais

Vilnius

Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


16199

Šaltais, darganotais ir lietingais rudens vakarais daugelį apima niūri nuotaika. Ypač kai už lango pliaupia lietus, lauke telkšo balos ir purvynai. Taigi, kad neapniktų rudeninė depresija, siūlome į rudenį pažvelgti kitu kampu ir į namus įleisti šiek tiek romantikos bei jaukumo! Pasigaminkite gardžiausios rudeniškos uogienės, kuri jūsų būstą pavers tikra kvapų karalyste. Tai ne tik puikus gardėsis, bet ir nuostabi dovana. Tad gaminkite, skanaukite ir dalinkitės su kitais!

Kvapniajai moliūgų uogienei reikės:

5 litrų sutarkuotų moliūgų

3 apelsinų

3 citrinų

5 vienetų gvazdikėlių

3 šaukštelių malto imbiero

Ruošimo eiga:

1. Nulupkite moliūgus, juos sutarkuokite stambia tarka ir užpilkite cukrumi.

2. Gerai nuplaukite apelsinus ir citrinas, nutarkuokite nuo jų viršutinę žievelės dalį. Nuo vaisių nulupkite likusią žievelės dalį ir citrinas bei apelsinus supjaustykite smulkiais gabaliukais. Sudėkite į indą su tarkuotais moliūgais ir įdėkite gvazdikėlius.

3. Gautą masę sudėkite į puodą ir užvirus pavirkite dar 40 minučių. Tuomet suberkite imbierą, gerai išmaišykite ir leiskite masei pavirti dar 5 minutes.

4. Kol uogienė dar karšta, įpilkite į norimus stiklainėlius ir užsukite steriliais dangteliais.

Uogienė - moliūgienė paruošta, skanaus!