PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Gegužės 18 d. 13:45

Skaniausi sausainiai, kuriuos gamino mūsų močiutės

Šiauliai

Deimantė KiškytėŠaltinis: Etaplius.LT


267637

Šių nuostabių sausainių pavadinimas yra ,,Bokšteliai‘‘. Tikriausiai daugelis atsimena save vaikystėje valgant juos su šaltu pienu ar arbatos puodeliu. Sausainiai yra ypatingai skanūs, todėl iki šių dienų kartu su šeima juos gaminame ir vaišiname svečius. ,,Bokšteliai‘‘ ne tik skanūs, tačiau ir lengva juos gaminti, tai gali būti net puikus savaitgalio praleidimas su vaikais. Tik svarbiausia prie visų ingredientų nepamiršti įdėti žiupsnelio meilės!

Jums reikės:

Tešlai pagaminti:

  • 200 g sviesto
  • 130 g cukraus
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 3 g vanilinio cukraus
  • 2 g druskos
  • 450 g miltų
  • 15 g kepimo miltelių

Kremui pagaminti:

  • 150 g sviesto
  • 400 g „Rududu“
  • 80 g džemo (pagal Jūsų skonį)

Paruošimo būdas:

  1. Kambario temperatūros sviestą išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.

  2. Įmušame kiaušinius ir maišome, kol nebelieka cukraus granulių.

  3. Išsijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviesto ir kiaušinių masę. Miltus rekomenduojame pilti iš lėto, tam kad nesusidarytų miltų gumulėliai.

  4. Paruoštą tešlą atidedame 30-čiai minučių.

  5. Per tą laiką ruošiame sausainių kremą. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su „Rududu“. Į du atskirus spaudžiamus maišelius supilame sviesto ir „Rududu“ masę, į kitą džemo masę.

  6. Po 30-ties minučių labai gerai išminkome tešlą. Iškočiojame maždaug vieno centimetro storio, pasirinktomis formelėmis formuojame sausainius.

  7. Dedame į skardą ir kepame 10 minučių 180 °C orkaitėje. Iškepus paliekame atvėsti.

  8. Ant sausainio formuojame kremo masės apskritimą, o ant viršaus įspaudžiame džemo taškelį, taip dedame viena ant kito sausainius. Rekomenduojame sausainių bokštelį daryti iš 4 sausainių.

Skanaus!


Foto galerija: