PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 5 d. 09:26

Skandalingi R. Viršilos ir I. Budrienės vaidai nesibaigia: Kauno verslininkė kreipėsi į teismą dėl šmeižto

Lietuva

Alfa.lt fotomontažas

Deimantė StanevičiūtėŠaltinis: Alfa.lt


303566

Vilniaus miesto apylinkės teisme pradėta nagrinėti nuomonės formuotojo Remigijaus Viršilos civilinė byla dėl tikrovės neatitinkančios informacijos. Ši byla susijusi su ankstesne R. Viršilos byla, kai vyras „Jungle King“ renginio metu panaudojo fizinį smurtą prieš nepilnametį, garsios Kauno verslininkės Ingos Budrienės sūnų.

Praėjusią savaitę viešame posėdyje bylos nagrinėjimas buvo pradėtas ir operatyviai baigtas, pati kaunietė verslininkė teisme nepasirodė. I. Budrienė kreipėsi į teismą su ieškiniu, kuriuo prašo teismo kovotoją R. Viršilą įpareigoti per 5 dienas nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos viešai jos atsiprašyti ir paneigti „TikTok Live“ tiesioginės transliacijos metu paskleistus tikrovės neatitinkančius duomenis bei informaciją apie ją. Iš R. Viršilos reikalaujama priteisti moteriai neturtinę 5 tūkst. eurų žalą ir priteisti ieškovės naudai visas bylinėjimosi išlaidas. Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Laura Matusevičiūtė išklausė I. Budrienės advokatės ir R. Viršilos paaiškinimus ir baigiamąsias kalbas.


Portalas Alfa.lt susisiekė su kovotoju R. Viršila, tačiau paklaustas apie įvykusį teismo posėdį, vyras nedaugžodžiavo. „Teismas kaip teismas. Nelabai yra ką pakomentuoti. Teismo nuosprendis birželio gale, lauksime sprendimo“, – sakė jis. Kitame Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdyje, kuris vyks birželio 18 d., bus skelbiamas teismo sprendimas.


Konfliktas tęsiasi Žiniasklaidoje skelbta, kad verslininkė I. Budrienė nesitikėjo, kad iš R. Viršilos ne tik nesulauks atsiprašymo, bet ir situacija išaugs į dar didesnį konfliktą. „Jis tikrai neatsiprašė, dar ne vieną sykį yra įžeidęs ne tik Mantą, bet ir mane asmeniškai. Dėl šmeižto ir viešo pažeminimo kreipiausi į teisėsaugą, todėl jis turės dar vieną teismą“, – televizijos laidoje anksčiau teigė I. Budrienė. Buvo manoma, kad konfliktas prasidėjo I. Budrienės sūnui iškvietus R. Viršilą į repo dvikovą, tačiau situacija užvirė anksčiau internete. „R. Viršila negražių žinučių Mantui prisiuntė, neva jis turi baltą bilietą, kad nesveikas, kad pagaus gatvėje, sumuš ir panašiai. Mantas sugalvojo jam keršto planą, bet tas planas nebuvo toks, kad už tai galima trenkti vaikui į veidą. Jis pakvietė jį atsakyti žodžiais, parepuoti“, – anksčiau sakė I. Budrienė.


Alfa.lt primena, kad R. Viršila 2023 m. kovo 12 d. viešo pramoginio renginio metu Kauno pramogų ir laisvalaikio centre „Oazė“ įžūliu elgesiu kitų asmenų akivaizdoje užpuolė nepilnametį. Anot teisėsaugos, tyčia kumščiu vieną kartą smogdamas nepilnamečiui į veidą, kaltinamasis jam nubrozdino skruosto odą. Tokiais veiksmais, anot prokuratūros, R. Viršila nežymiai sutrikdė nepilnamečio sveikatą bei demonstravo nepagarbą aplinkiniams, aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką. Vyrui tąkart pateikti kaltinimai viešosios tvarkos pažeidimu. Tuo metu dėl patirtų sužalojimų nepilnametis pristatytas į gydymo įstaigą.