PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 14 d. 12:57

Skandalas šalia „Lidl“ parduotuvės: paramą Ukrainai renkantis jaunuolis necenzūriškai išplūdo moterį

Vilnius

Šalia „Lidl“ jaunuolis iškeikė moterį / Alfa.lt montažas, Facebook nuotr.

Deimantė StanevičiūtėŠaltinis: ALFA.LT


309350

Populiarioje feisbuko grupėje šią savaitę pasirodė įrašas, kuriame teigiama, kad paramą Ukrainai renkantis jaunuolis šalia „Lidl“ prekybos centro, raginęs moteris aukoti ir išgirdęs neigiamą atsakymą, vienai iš jų atsakė necenzūriniais žodžiais.

Populiarioje feisbuko grupėje šią savaitę pasirodė įrašas, kuriame teigiama, kad paramą Ukrainai renkantis jaunuolis šalia „Lidl“ prekybos centro, raginęs moteris aukoti ir išgirdęs neigiamą atsakymą, vienai iš jų atsakė necenzūriniais žodžiais.

Įraše buvo skelbiama, kad vaikinas atstovavo „Life and peace“ paramos fondui. Nors įrašą paskelbęs žmogus nusprendė likti anonimu, jis atskleidė nemažai įvykio detalių.

„18:00 S. Stanevičius g. Lidl apsimeta darantis gerą darbą renkat paramą Ukrainai su bendrove „Life and peace“, bet pasakius „Ne ačiū“ mano mama buvo palydima replika „D*ra b*et“, priėjus paprašyt nepraustaburnio kad pakartotų ką pasakė – pabėgo (nestaigmena)“, – skelbiama įraše (kalba netaisyta).

Į nemalonią situaciją pakliuvęs žmogus socialiniame tinkle prašė žmonių pagalbos, kad galėtų surasti vaikiną arba jo tėvus.

„Gėda už berniuką, gėda už tėvus ir gėda už organizaciją bei už drauges, kurios sėdėjo prie lidlo ant žemės ir juokėsi kartu su savo draugu“, – papildė įvykio detales asmuo.

Anonimas paviešino necenzūriniais žodžiais žmogų palydėjusį jaunuolį / Facebook

Feisbuke paskelbto įrašo komentaruose žmonės išliejo savo nepasitenkinimą dėl asmenų, renkančių paramą prie prekybos centrų. Vieni reiškė pyktį, kad žmonės, renkantys paramą šalia prekybos centrų, daro tai neteisėtai, ir kėlė klausimą, ar jie turi atitinkamą parduotuvės leidimą.

Kiti socialinio tinklo komentatoriai pradėjo abejoti minimo „Life and peace“ paramos fondo patikimumu.

„Girdėjau kalbų apie tą organizaciją, kad jie nėra oficialūs paramos rinkėjai, nieko nedeklaruoja ir tikrai surinkta parama ne į Ukrainą keliauja. Patartina aukoti tik oficialiems paramos organizatoriams, tokiems kaip „Blue yellow“, – rašė vienas vyras.

Alfa.lt bandė susisiekti su paramos fondo atstovais, kad jie pakomentuotų situaciją, tačiau nesėkmingai. Du nurodyti numeriai interneto portaluose yra neveikiantys.

„Lidl Lietuvos“ viešųjų ryšių vadovė Lina Skersytė sako, kad bendradarbiavimo su prie parduotuvių parama rinkusia minima organizacija nėra inicijavę.

„Neturime bendradarbiavimo sutarties ir nebuvome gavę informacijos apie paramos rinkimą prie mūsų parduotuvių. Šios iniciatyvos organizacija suderinusi nebuvo, o minimas nutikimas nebuvo žinomas“, – teigė L. Skersytė.

Atstovės teigimu, visos organizacijos, kurios nori rinkti paramą prie „Lidl“ parduotuvių, pirmiausia turi susisiekti su „Lidl“ organizacija, susiderinti paramos rinkimo detales bei gauti leidimą tokiai iniciatyvai vykdyti.

Anot moters, paramos rinkimas prie parduotuvių yra galimas tik turint bendradarbiavimo sutikimą.

„Apgailestaujame, kad pirkėjai teko susidurti su šia nemalonia patirtimi. Dėsime pastangas, kad mūsų apsaugos darbuotojai užtikrintų, jog panašūs atvejai nesikartotų“, – teigė L. Skersytė.