REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2018 m. Kovo 6 d. 11:29

Skanauk! Degustuoti kviečia "Skanaus maisto fabrikas"

Šiauliai

Kristina ŠapytėŠaltinis: Etaplius.lt


30864

Kovo 9-11 d. į GastroTurą "Keliauju! Ragauju Lietuvą!" kviečia Šiaulių miesto maitinimo įstaigos, bet jau dabar galite paskanauti įvairių tautinio ir kulinarinio paveldo produktų. Kovo 6-7 d. 16-18 val. krautuvėlėje "Skanaus maisto fabrikas" (Vilniaus g. 28) vyksta nemokamos kulinarinio ir tautinio paveldo produktų degustacijos, o kovo 8 d. 18-19.30 val. vyks užsakomoji produktų degustacija, kurios kaina 10 Eur (registracija tel. 8-670 980 99 arba el. paštu info@smf.lt).

Leistis į GastroTurą kviečia restoranai ir kavinės, panorusios miestiečius ir miesto svečius nustebinti savo išskirtiniais šventiniais patiekalais. Akcijoje dalyvaus įvairios Šiauliuose esančios maitinimo įstaigos: „Black Bar“, „Pres­to“, „Valeri­jo­no“ arbati­nė, „Mor­ga­nas“, „Ar­kos“, „Ave­nue Brasserie“, „Sa­ku­ra Loun­ge“, gyvos mu­zi­kos klu­bas-smuk­lė „Juonė pastuogė“ ir krautuvėlė „Skanaus maisto fabrikas“.

Visos jos vienaip ar kitaip sieks nustebinti ir palepinti išrankų vartotojų gomurį. Užduotis nėra lengva – patiekalai gali būti kulinarinio ar tautinio paveldo, pagaminti iš Lietuvoje išaugintų ar pagamintų produktų arba valgiuose turėtų dominuoti lietuviškos vėliavos spalvos: geltona, žalia ir geltona.

Sočiai pavalgę ir pamaloninę savo gomurį, miestiečiai ir miesto svečiai kviečiami sudeginti kalorijų – dalyvauti Šiaulių turizmo informacijos centro kovo 10-11 d. organizuojamose ekskursijose, kurių tikrai nemažai – net aštuonios. Juk gastroturo šūkis kviečia ne tik paragauti Lietuvos, bet ir keliauti! Šiauliečiai turės galimybę dalyvauti tokiose ekskursijose kaip „Pietinia kronikas gyvai“ pagal geriausią praėjusių metų knygą suaugusiesiems – Rimanto Kmitos romaną, prisiminti Sąjūdžio istoriją ekskursijoje „Sąjūdis. Laisvo žodžio vedami, roko lydimi“.

Išsami renginių programahttp://siauliai-events.lt/

Šiaulių turizmo informacijos centro inf.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA