PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 17 d. 10:04

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

Širvintos

Ugniagesys / Pexels

Etaplius.ltŠaltinis: Širvintų rajono savivaldybė


324393

2024 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 48 gaisrai, atlikti 76 gelbėjimo darbai, praneša Širvintų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Nuo šių metų spalio 9 iki 15 d. Širvintų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo vieną pranešimą dėl kilusio gaisro.

Primenama, kad pranešimas buvo gautas spalio 9 - ąją dėl Širvintų raj., Musninkų sen., Viršuliškių k., Dvaro g. degusio vieno aukšto medinio namo. Atvykus, atvira liepsna degė daugiabutis (dviejų galų) namas, stogas beveik įgriuvęs. Gaisras buvo užgesintas.

Informacija dėl atvirų durų dienos

Kad visi būtų saugesni, šalies ugniagesiai gelbėtojai kviečia gyventojus šeštadieniais nuo 10 iki 12 val. apsilankyti gaisrinėse. Laukiama smalsių ir žingeidžių vaikų, šeimų, jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių. Ugniagesiai pasirengę papasakoti, kodėl namuose būtina turėti autonominį dūmų detektorių, kaip prižiūrėti krosnis, elektros instaliaciją, kodėl būtina valyti dūmtraukį, kodėl negalima rūkyti namuose, kodėl svarbu nepalikti degančių žvakių ar ant viryklės verdančio puodo, kodėl būtina įsigyti gesintuvą ir nedegų audeklą.

Lankytojai galės susipažinti su ugniagesių darbo sąlygomis, gaisrine ir gelbėjimo technika, o mažieji turės galimybę pasėdėti gaisriniame automobilyje. Gelbėtojai taip pat paaiškins, kaip pasirengti ekstremaliosioms situacijoms.

Ugniagesiai gelbėtojai tikisi, kad įgytos žinios apsaugos gyventojus nuo skaudžių nelaimių.