REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 29 d. 16:45

Šimtametė Stefa visiems linkėjo „tinkamai atlikti savo darbą“

Šiauliai

Šiaulių miesto savivaldybės nuotr.

Alaina ŠtreimikytėŠaltinis: Etaplius.LT


302811

Šiaulietė Stefa Pauplienė saulėtą gegužės 29-ąją pasitiko ypatingą sukaktį. Senolė, artimųjų ir svečių būryje minėjo 100 metų jubiliejų. Sukaktuvininkę aplankė ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šiauliuose gyvenančiai Stefai Pauplienei ši diena – ypatinga, savo dukros Janinos ir anūkų Rasos ir Tomo apsuptyje ji šventė sukaktį, kurios nedaugeliui lemta sulaukti. Mieste gyvuoja graži tradicija, kad šimtamečiai sulaukia Savivaldybės vadovų sveikinimų, tad Šiaulių meras Artūras Visockas pasibeldė ir į 100-metės Stefos duris.

Meras ir Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Vilma Melenienė jubiliatei įteikė puokštę rožių, įrėmintą sveikinimą, užrišo austą 100-mečio juostą. Stefai Pauplienei perduota ir piniginė Savivaldybės dovanėlė.

Sulaukusi garbingo amžiaus Stefa ne tik puikiai atrodo, bet ir prasta atmintimi negali skųstis. Vos sutikusi svečius ji mielai pasidalino savo gyvenimo istorija. Senolė gimė 1924 metais, Ukmergės rajone, augo ūkininkų šeimoje. Stefa iki šiol pamena kokio dydžio ūkį valdė jos tėvai – turėjo net 30 hektarų žemės. Nors tėvo ji neteko dar ankstyvoje vaikystėje, senolė sako turėjusi stiprią mamą, kuri sugebėjo ją ir dar keturias dukras užauginti, o šalia to ir ūkį išlaikyti.

Meras domėjosi, kada Stefa atsikraustė į Šiaulių miestą, o ši akimirksniu atsakė „prieš 24 metus!”.

Senolės dukra Janina patvirtino, kad į Šiaulių miestą senolė atsikraustė jau išėjusi į pensiją. Janina tuomet dirbo Šiaulių Sporto gimnazijoje, todėl mama nusprendė persikelti gyventi arčiau savo dukros ir nusipirko butą Čiurlionio gatvėje. Lig šiol močiutė jame ir gyvena, pas dukrą keltis ji dar neplanuoja.

„Mama savarankiška, pati eina į parduotuvę, pati ir namus tvarkosi. Siūlausi bent patalynę jai pervilkti, bet ir to padaryti neleidžia. Stengiasi visus namus išsikuopti, kad man atėjus liktų kuo mažiau tvarkymo“, – apie mamos vikrumą kalbėjo Janina.

Išklausęs senjorės gyvenimo istoriją meras Artūras Visockas jai perdavė linkėjimus nuo visų Šiaulių miesto gyventojų – „visas miestas šiandien Jums linki sveikatos, galbūt jūs norėtumėte perduoti savo linkėjimus miesto gyventojams?“.

„Linkiu, kad visi darbuotojai savo darbą atliktų tinkamai. Tačiau svarbiausia, kad Lietuvoje būtų taika“, – nedvejodama atsakė Stefa.

Senolės anūkė Rasa pasakojo, kad pagal specialybę močiutė yra agronomė, visą gyvenimą ji užėmė vadovaujamas pareigas valstybiniame sektoriuje. Rasa juokavo, kad ir šiame palinkėjime miestui galima jausti ilgametę močiutės vadovavimo patirtį.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA