REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 13 d. 14:20

Simono Nekrošiaus gyvo garso pasirodyme – savadarbiai instrumentai

Lietuva

Fot. Edvardas Tamošiūnas

Šiauliai gyvaiŠaltinis: Etaplius.LT


304661

Vakar, birželio 12 d., Valstybiniame Šiaulių dramos teatre vyko Simono Nekrošiaus elektroakustinis gyvosios eksperimentikos pasirodymas „Paraobjektai“. Gyvo garso performansas savadarbiais instrumentais, apjungiantis netradicinius garso generacijos būdus bei principus pratęsė praėjusią savaitę prasidėjusį Jaunimo muzikos festivalį „Šiauliai gyvai 2024“.

Birželio pirmosiomis dienomis pagrindinio partnerio – Fotografijos muziejaus – stogo terasoje su trenksmu startavęs ketvirtasis Jaunimo muzikos festivalis „Šiauliai gyvai 2024“, vakar klausytojus pakvietė į išskirtinį garso menininko, eksperimentatoriaus Simono Nekrošiaus performansą „Paraobjektai“. Tai – tai fantazijos ir interpretacijų išraiška, kuri sklaidėsi autoriaus vaizduotėje kaip individualūs ir asociatyvūs dariniai, kuriantys tam tikrą naratyvą tarp normalumo ir nesąmonės, realybės ir absurdo. Pasirodymas kvietė atsiriboti nuo klišinio suvokimo modelio, standartinių muzikos kūrybos kanonų bei patirti naują esatį ir mus supančią aplinką. Susirinkusieji galėjo iš arti apžiūrėti, tyrinėti autoriaus savadarbius instrumentus, kartu leistis į garsinę kelionę.

Kitą savaitę, birželio 18 d., Jaunimo muzikos festivalio „Šiauliai gyvai 2024“ programą tęsia Sauliaus Petreikio kūrybinės-edukacinės dirbtuvės Fotografijos muziejuje. Tą pačią dieną 18 val. Šiaulių amfiteatre įvyks Sauliaus Petreikio ir Domanto Razausko koncertas. Atlikėjai puikiai pažįstami ir atpažįstami iš savo muzikinio braižo bei skambesio. Kiekvienas jų koncertas unikalus ir įsimintinas. Jau žinomos dainos kaskart įgauną naujus, netikėtus skambesius. Susirinkusieji koncerte išgirs gražiausias D. Razausko dainas bei eilės, ir S. Petreikio muziką ir improvizacijas. Koncertas nemokamas.

PROGRAMA

Birželio 18 d. 14 val. Fotografijos muziejuje

Sauliaus Petreikio Kūrybinės-edukacinės dirbtuvės

Būtina išankstinė registracija – https://i.fotomuziejus.lt/gynoT

Birželio 18 d. 18 val. Šiaulių amfiteatre

Sauliaus Petreikio ir Domanto Razausko koncertas

Birželio 19 d. 18 val. Koncertų salėje „Saulė“

Arno Kmieliausko (violončelė) muzikinis pasirodymas „It’s not about new sound“

Birželio 25 d. 13 val. Fotografijos muziejuje

Remigijaus Rančio Kūrybinės-edukacinės dirbtuvės

Būtina išankstinė registracija – https://i.fotomuziejus.lt/DTVBI

Birželio 26 d. 18 val. Šiaulių amfiteatre

Grupių „Gėda“ ir „Egomašina“ koncertai

Renginiai nemokami. Renginiuose bus fotografuojama ir filmuojama.

Organizatorius – VšĮ „Sielai“. Partneriai: Fotografijos muziejus, Šiaulių „Aušros“ muziejus. Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių miesto savivaldybė. Informacinis parneris – LRT. Festivalio draugai: UAB „Lasegra“, GRAVIRUOTI.LT, MV GROUP, UAB „Rūta“, UAB „Saulės dukros“, COFFAS, garsas-lt.lt, Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Koncertų salė „Saulė“,

Šiaulių menų mokykla, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija, Odė bijūnams, Šiaulių naktys.

Saugumu rūpinasi: ERGO, Ekskomisarų biuras.


Foto galerija:

Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas
Fot. E. Tamošiūnas



REDAKCIJA REKOMENDUOJA