PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 24 d. 14:16

Šilutėje vyko Karo policijos pratybų „Šerifas 2024“ riaušių malšinimo operacija (atnaujintas)

Šilutė

Lietuvos kariuomenės nuotr.

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


306218

Pirmadienį Šilutėje įvyko Lietuvos kariuomenės Karo policijos (KP) tarptautinių pratybų „Šerifas 2024“ riaušių malšinimo operacija.

Riaušių malšinimą pirmadienį atliko Lietuvos kariuomenės KP pareigūnai, sąjungininkų vienetai bei Viešojo saugumo tarnyba (VST) prie Vidaus reikalų ministerijos, pranešė kariuomenė.

„Padaliniai sinchronizuotai ir sąveikoje vykdo svarbių asmenų apsaugą, asmenų sulaikymo ir jų konvojavimo operacijas“, – teigiama kariuomenės pranešime.

„Didžiausias dėmesys pratybų metu skiriamas koordinacijai vykdant bendras operacijas stiprinant tarpusavio paramą, veiksmus ir valdymą, reaguojant į besikeičiančias aplinkybes, taip priartėjant prie šiuolaikinių iššūkių ir grėsmių, teikia paramą ginkluotosioms pajėgoms įskaitant ikiteismines operacijas“, – pranešime sakė Karo policijos vadas pulkininkas leitenantas Raimundas Ivanauskas.

Pasak kariuomenės, treniruojantis malšinti riaušes buvo panaudota vandens patranka, specialiosios priemonės, vykdytas minios kontroliavimas.

Pratybose dalyvauja karo policijos pareigūnai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Belgijos, Estijos, Čekijos ir Portugalijos.

Pranešama, kad kariai iki penktadienio treniruosis Šilutės, Šilalės, Klaipėdos miesto savivaldybių teritorijose, tiek šviesiu, tiek tamsiu paros metu. Visos pratybos skirtos treniruoti KP padalinius planuoti ir vykdyti kovinės operacijas su NATO sąjungininkais ir Lietuvos teisėsaugos institucijomis.

Kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacines – specialiąsias priemones.

Didelė dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas karinių pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su vietos savivaldos institucijomis ir jų savininkais.