PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugsėjo 11 d. 11:45

Šilalės rajono vadovai su AB „Via Lietuva“ aptarė kelių infrastruktūros gerinimo planus

Šilalė

Šilalės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šilalės rajono savivaldybė


317954

Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, vicemeras Ignas Gužauskis ir administracijos direktorius Andrius Jančauskas susitiko su AB „Via Lietuva“ atstovais, siekdami aptarti regioninių kelių problemas bei užmegzti glaudesnius ryšius, skatinti bendradarbiavimą tarp šios įmonės ir savivaldybės.

Susitikimo metu įmonės atstovai pristatė naujausius pasiekimus ir ateities planus, susijusius su regioninių kelių priežiūra. Jie informavo apie įmonės pastangas ieškant finansavimo šaltinių kelių remontui, aktyvų dalyvavimą europiniuose projektuose. Be to, buvo pasidalinta įžvalgomis apie modernių technologijų taikymą kelių priežiūros ir remonto sprendimuose bei sutikta glaudžiau bendradarbiauti, siekiant geriausių rezultatų.

Meras T. Bartkus pabrėžė, kad kelių būklė yra viena iš opiausių problemų rajone. Šilalės rajonas yra vienas iš lyderiaujančių pagal žvyrkelių kiekį, tačiau valstybės skiriamos lėšos kelių priežiūrai yra nepakankamos. Gyventojai dažnai reiškia nepasitenkinimą dėl prastos kelių būklės, nepriklausomai nuo to, kas atsakingas už jų priežiūrą, ar Savivaldybė, ar Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Diskusijos metu buvo aptartos ir kitos svarbios problemos, tokios kaip valstybinės reikšmės kelių remonto darbai, kai asfaltuojamos tik duobės, žvyruotų kelių greideriavimas, nuovažų įrengimas, prioritetinių žvyrkelių asfaltavimas, esamų duobių taisymas ir dviračių takų tiesimas. Buvo iškeltas klausimas dėl efektyvesnio remonto ir priežiūros darbų organizavimo, siekiant pagerinti bendrą kelių būklę rajone.

Meras pabrėžė, kad tokie susitikimai su įmonėmis AB „Kelių priežiūra“ ir AB „Via Lietuva“, atsakingomis už kelių priežiūrą Šilalės mieste ir rajone, yra svarbūs ir vyksta reguliariai, siekiant užtikrinti bendrą tikslą – geresnę kelių infrastruktūrą ir saugesnį eismą Šilalės rajone.