PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 7 d. 13:25

Siesikuose duris atvėrė Savarankiško gyvenimo namai

Ukmergė

Godos Juzėnaitės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybės inf.


303916

Birželio 6 dieną Siesikuose atidaryti Ukmergės Socialinių paslaugų centro (SPC) Savarankiško gyvenimo namai (SGN).

SGN atidaryme dalyvavo ir su įkurtuvėmis SPC kolektyvą pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas, vicemeras Eugenijus Kuodelis, Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, Siesikų seniūnė Rūta Žižienė ir kt.

Meras D. Varnas padėkojo Ukmergės SPC direktorei Kristinai Karpovienei ir centro darbuotojams už iniciatyvumą, ryžtą ir kuriamą naudą Ukmergės rajono gyventojams. SGN gyventojams meras ir vicemeras įteikė praktiškas ir naudingas dovanas – kopėčias ir įrankį.

SGN erdves pašventino Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebonas kun. dek. Raimundas Kazaitis.

Nuo šiol Ukmergės SPC pradėjo teikti naują socialinę paslaugą – apgyvendinimą naujuosiuose SGN. Tai dar vienas žingsnis, siekiant užtikrinti asmens orumą ir individualizuotą bei įgalinančią pagalbą senyvo amžiaus asmenims ir asmenims su negalia. Ši paslauga praplės socialinių paslaugų spektrą rajone.

SGN yra sudarytos namų aplinkos sąlygos, kur paslaugų gavėjai, padedant darbuotojams, pagal savo galimybes rūpinasi buitimi – gaminasi maistą, įsigyja būtinus daiktus, tvarkosi kambarius ir kt. Asmenys aprūpinami pagrindiniais baldais, buities reikmenimis bei techninės pagalbos priemonėmis pagal poreikį. Gyventojai išlaiko save ir savo gyvenamąsias patalpas iš savo gaunamų pajamų (maistas, mokesčiai už komunalinius patarnavimus ir t. t.).

SGN įsikūrę adresu Barų g. 1, Siesikų miestelyje Ukmergės rajone.


Foto galerija:

Godos Juzėnaitės nuotr.
Godos Juzėnaitės nuotr.
Godos Juzėnaitės nuotr.