PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 11 d. 13:40

Šiaurės Lietuvoje parsideda pratybos „Tvirtas skydas 6“, treniruosis apie 1 tūkst. karių

Lietuva

Lietuvos kariuomenės nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS.LT


304337

Šiaurės Lietuvoje antradienį prasidėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) rengiamos pratybos „Tvirtas skydas 6“, jose iš viso apie 1 tūkst. Lietuvos ir NATO sąjungininkų karių, šaulių.

Kaip pranešė kariuomenė, KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės organizuojamos pratybose bus vertinami šios rinktinės štabo ir pėstininkų kuopų skyrių įgūdžiai planuoti, vykdyti karines operacijas realioje vietovėje, realiu laiku bei vykdyti bendrų veiksmų koordinavimą ir sąveiką su kitais kariuomenės vienetais ir sąjungininkais.

Pratybose kartu su rinktinės kariais dalyvaus kitų Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vienetai, Lietuvos Šaulių sąjungos šauliai bei NATO sąjungininkų kariai iš Jungtinės Karalystės, Jungtinių Valstijų, Latvijos, Prancūzijos, Danijos ir Vokietijos.

Kariai treniruosis Akmenės, Joniškio, Kelmės, Mažeikių, Pakruojo, Radviliškio, Šiaulių miesto, Šiaulių rajono ir Telšių savivaldybių teritorijose.

Pratybos vyks šviesiu ir tamsiu paros metu: kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacinius šaudmenis bei sprogstamuosius užtaisus, specialiąsias priemones, dūminius paketus.

Pasak kariuomenės, didelė dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose.

Pratybos vyks iki sekmadienio.

Lietuvos Kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnauja daugiau nei 5 tūkst. karių savanorių – pagal kario savanorio sutartį savanoriškai įsipareigojusių karo prievolininkų, atliekančių nenuolatinę karo tarnybą.


Foto galerija:

2024_KASP_TS_6.jpg
53717859713_dbd1c1f01c_k.jpg