PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugsėjo 22 d. 19:34

Šiauliuose vyko rekordinis Šiaulių bėgimas 2024

Šiauliai

Indrės Bubelytės nuotr.

Indrė BubelytėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


319906

Rugsėjo 22 d., sekmadienį, Šiaulių miesto gimtadienio dieną ir dienos be automobilio dieną, kuomet visas pasaulis vis dar mini Europos judumo savaitę, vyko Šiaulių bėgimas 2024. Šiemet reprezentaciniu Šiaulių miesto sporto renginiu tapęs bėgimas buvo ir pats masiškiausias, išankstinėje registracijoje užsiregistravusiųjų buvo daugiau kaip 4 tūkstančiai miesto gyventojų ir svečių, o renginio dieną jų susirinko daug daugiau, todėl ne visiems pakako dalyvio numerių ir medalių.

Ypatingai džiugina tai, kad noriai į bėgimą įsitraukė švietimo įstaigų darželinukai ir mokiniai. Daugiau kaip pusė renginio dalyvių per 2000 vaikų, bėgusių 700 metrų bėgimą, simbolinį Šiaulių mylios bėgimą 1236 m – dalyvavo daugiau kaip 1500 asmenų, 5 km – virš 300 dalyvių, o 10 km – virš 200 asmenų.

5 km ir 10 km bendrą startą davė miesto meras Artūras Visockas.

Starto vieta, kaip pernai, buvo prie Povilo Višinskio paminklo Šiaulių pėsčiųjų bulvare – Vilniaus ir Povilo Višinskio gatvių sankirta.

Šiemet 10 km bėgimo dalyvių laukė dosnūs prizai:

I vietai atiteko 500 Eur, II vietai – 300 Eur, III vietai – 200 Eur.

Moterų 10 km bėgimą laimėjo trys šiaulietės – 1 vietą užėmė bėgimo ambasadorė Greta Karinauskaitė, 2 – Lina Kiriliuk, kuri yra ne tik aktyviai sportuojanti sportininkė, bet ir Šiaulių sporto gimnazijos trenerė, 3 – Auksė Linkutė.

Vyrų 10 km bėgime pirmas atbėgo Lukas Tarasevičius, antras - Vitalii Kuznetsov, o trečias – Jaunius Strazdas.

5 km bėgime 2 ir 3 vietas užėmė šiauliečiai – antras atbėgo Faustas Marcinkevičius, trečias Justinas Križinauskas, o čempionu tapo Aivaras Čekanavičius.

5 km moterų bėgime taip pat 2 ir 3 vietas užėmė šiaulietės – antrąją vietą laimėjo Šiaulių sporto gimnazijos bėgikė Gabrielė Sabaliauskaitė, trečią - Aušra Krasauskaitė, o čempione tapo Veronika Kalashnikova.

10 km bėgimo masiškiausio klubo prizą ir taurę laimėjo Šiaulių bėgimo klubas „Just Run“, kurio įkūrėjas Justinas Beržanskis, klubui atiteko 500 Eur piniginis prizas.

1236 m bėgime dalyvaujančios miesto mokyklos varžėsi dėl 500 Eur prizo ir organizatorių įsteigtos taurės, kurį laimėjo Šiaulių Romuvos gimnazija.

Šiųmetinio bėgimo maršrutas, kaip ir 2023 metais, kėlė sentimentus miesto gyventojams, o svečiams padėjo dar labiau pamilti Šiaulius.

Bėgikai išvydo: vaistinę „Valerijonas“, Povilo Višinskio paminklą, Šiaulių bulvarą, Šiaulių amfiteatrą papuoštą Koperniko piešiniu, fontaną „Trys paukščiai“, Pasaulio tautų teisuolių skverą, Žydų geto vartų memorialą, Talkšos pakrantę ir Geležinę lapę, Saulės Laikrodžio aikštę ir skulptūrą „Šaulys“, Stasio Šalkauskio gimnaziją ir gatvę, Šiaulių miesto savivaldybę ir katedrą ir Vasario 16-osios gatvę link senojo vandens bokšto.

Renginį organizavo Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centras, Sportas visiems komanda.