REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 22 d. 11:01

Šiauliuose tarptautinė konferencija – „Atrask Šiaulių STEAM: erdvė kurti ir tyrinėti“

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


301979

2024 m. gegužės 23 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (Vytauto g. 84, Šiauliai) vyks tarptautinė gerosios patirties sklaidos konferencija „Atrask Šiaulių STEAM: erdvė kurti ir tyrinėti, 2024“. Renginį organizuoja Šiaulių miesto STEAM lopšeliai-darželiai: „Berželis“, „Drugelis“, „Pasaka“, „Pupų pėdas“ „Žirniukas“ ir Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centras.


Foto galerija:


Pagrindinis renginio rėmėjas – Šiaulių miesto savivaldybė.

Konferencijos tikslas – pasidalinti gerąja patirtimi taikant Lego metodiką STEAM srityje.

Konferencijos pranešėjai – užsienio (Danija, Belgija) ir Lietuvos (Vilniaus, Šiaulių) mokslininkai, praktikai. Konferencijos metu vyks praktinės-kūrybinės dirbtuvės, kuriose bus pristatomos Lego priemonės, jų panaudojimo galimybės STEAM srityje. Savo patirtį pristatys Šiaulių miesto STEAM lopšelių-darželių mokytojai.

Po konferencijos dalyviams bus galimybė susipažinti su Šiaulių miesto STEAM lopšelių-darželių „Berželis“, „Drugelis“, „Pasaka“, „Pupų pėdas“ „Žirniukas“ STEAM edukacinėmis erdvėmis, laboratorijomis jas aplankant.

2024 metų konferencijos tematika – Lego metodika pasirinkta neatsitiktinai, ji susijusi su STEAM ugdymu. LEGO metodikos nauda STEAM ugdyme yra plačiai pripažinta. Renginio metu bus pristatoma, kaip LEGO metodika skatina ikimokyklinio amžiaus vaikų gamtamokslinį pažinimą, technologinius, erdvinius, meninius, kūrybinius ir matematinius gebėjimus: LEGO padeda vaikams mokytis mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos (STEM) per praktinį statymą ir projektavimą; gerina problemų sprendimo, kritinio mąstymo ir erdvinio suvokimo gebėjimus; LEGO interaktyvumas skatina eksperimentavimą ir loginį mąstymą, leidžia vaikams tyrinėti įvairius sprendimus ir tobulinti jų STEM įgūdžius.

Džiaugiamės, kad Šiaulių miesto vaikai turi galimybę ugdytis STEAM kompetencijas jau ankstyvajame ikimokykliniame amžiuje.

Renginys atviras visiems, kurie domisi STEAM ir Lego metodikos taikymu ikimokykliniame ir priešmokykliniame ugdyme.

Registracija: www.semiplius.lt

Reklama



REDAKCIJA REKOMENDUOJA