PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Gegužės 28 d. 13:28

Šiauliuose renginių „žydėjimo“ metas

Šiauliai

Šiaulių turizmo ir informacijos centrasŠaltinis: Pranešimas spaudai


302620

Vasaros pradžia – tai puikus metas pasigrožėti ir pasidžiaugti Šiauliuose žydinčiomis gėlėmis. Jūsų žvilgsnių bei susižavėjimų laukia tūkstančiai rožių Chaimo Frenkelio vilos parke, rododendrai bei kitos grožybės Botanikos sode ir daug kitų spalvingų ir kvepiančių erdvių. Birželis į Šiaulius vilioja ne tik nuostabiais gamtos vaizdais, bet ir įvairiais renginiais: bus daug sportinių, muzikinių bei meninių pramogų ir atrakcijų. Nemokamų ir mokamų renginių gausa išmargins visą jūsų kalendorių.

Visus juos rasite Šiaulių turizmo informacijos centro svetainėje https://www.visitsiauliai.lt/renginiai/.

05.30-06-01 XXIV LIETUVOS, LATVIJOS IR ESTIJOS KAIMO MUZIKANTŲ IR KAPELIJŲ FESTIVALIS „ANT RUBEŽIAUS“ miesto bulvarą pavers didžiule linksmuolių upe. Šis liaudies muzikos festivalis – tai tradicinė, didelė ir smagi Saulės miesto šventė. Puikią nuotaiką jums dovanos įvairūs liaudiškos muzikos pasirodymai, kurių bus net 30! Tikrai norėsis šokti, trypti bei linguoti ir apie nieką negalvoti. O margaspalvė tautodailės ir amatų mugė džiugins išskirtiniais gaminiais bei kalnais skanėstų.


06.01 REGIONINĖ DAINŲ ŠVENTĖ „TEKA SAULELĖ“, kuri vyks Šiaulių miesto centrinio parko estradoje nuo 18 val., sukurs tradicijomis, tautiškumu bei stiprybe nuspalvintą šventę. Išskirtiniais pasirodymais džiugins net 61 choras, 16 pučiamųjų orkestrų, 5 choreografinės grupės ir 1 mušamųjų instrumentų ansamblis.


06.06-15 TEATRODROMAS. Šiauliuose vykstantis scenos menų festivalis, kuris „prikelia“ įvairias miesto erdves ir sujungia teatrą, publiką ir miestą. Renginio metu kiekvienas galės pasimėgauti šiuolaikinio scenos meno formomis bei netradicinio formato teatriniais pasirodymais.


06.04-06 JAUNIMO MUZIKOS FESTIVALIS „ŠIAULIAI GYVAI 2024“. Ketvirtus metus iš eilės laisve bei kūrybiškumu alsuojanti muzika kvies pasinerti į paslaptingą jausmų ir minčių pasaulį. Jaunųjų atlikėjų koncertai jaukią šventę kurs Fotografijos muziejaus stogo terasoje.


06.08 OLIMPINĖ DIENA – mega renginys, sutraukiantis tūkstančius dalyvių, kurie neabejingi sportui, sveikatai gyvensenai ir ne tik. Minint Lietuvos olimpinį šimtmetį ir belaukiant Paryžiaus vasaros olimpinių žaidynių, galėsite išbandyti įvairias sporto šakas ir daugiau nei 100 kitų nemokamų veiklų. Olimpinės dienos metu galėsite pakalbinti geriausius Lietuvos sportininkus, laimėti dovanų bei pasidžiaugti Donato Montvydo koncertu. Jūsų laukia puikūs įspūdžiai ir pozityvios emocijos, kurių užteks visai vasarai. Susitikime birželio 8 d. prie „Geležinės lapės“!

06.09 NACIONALINĖ VISŲ VEISLIŲ ŠUNŲ PARODA. Šiaulių arenoje bus labai laukiami esami ir būsimi keturkojų mylėtojai, šeimininkai bei smalsuoliai, o ypač mažieji. Turėsite puikią progą ne tik išsirinkti sau mielą šuniuką, pasigrožėti jų pasirodymais, bet ir pasilepinti tam tikra terapija.

06.12, 06.15-16 „BIG BAND FESTIVAL ŠIAULIAI 2024“. Jau penkioliktą kartą tarptautinis bigbendo festivalis linksmins šiauliečius bei miesto svečius! Profesionalūs muzikantai, bigbendai ir džiazo kolektyvai iš Lietuvos ir užsienio džiugins muzikos garsų gausa bei šventine atmosfera Saulės laikrodžio aikštėje bei koncertų salėje „Saulė“.

06.16, 06.21, 06.29 EKSKURSIJOS PO MIESTĄ. Kai svečiuose vasara, Šiaulių turizmo informacijos centras kviečia dar daugiau keliauti po miestą ir atrasti naujas erdves bei išgirsti įdomias istorijas. Tradicinės ir naujos bei unikalios ekskursijos suteiks jums pažinimo džiaugsmą ir gerą nuotaiką.

Remiamas turinys