PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 2 d. 16:32

Šiauliuose pradedamos šildyti švietimo ir socialinės įstaigos

Šiauliai

Šildymas / Alfa.lt

EtapliusŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


321727

Pasirašytas potvarkis dėl šildymo sezono pradžios, jame numatyta, kad šildymo sezonas Šiauliuose nuo spalio 3 dienos pradedamas švietimo ir socialinėse įstaigose, kitiems vartotojams šildymo sezono pradžia bus skelbiama atskirai.

Staiga atvėsus ir nusistovėjus drėgniems orams, pradedamas 2024–2025 m šildymo sezonas. Pirmiausia, spalio 3 dieną šildymas bus įjungtas Šiaulių miesto švietimo biudžetinėse įstaigose, Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose, Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namuose, kompleksinių paslaugų namuose ,,Alka“ ir Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centre.

Kitiems vartotojams šildymo sezonas bus skelbiamas atskirai.

Primename, kad šilumos vartotojai turi galimybių pradėti ir baigti šildymo sezoną anksčiau ar vėliau, nei nusprendžia savivaldybė:

Šilumos vartotojai turi teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos nepažeidžiant nustatytų higienos normų (išskyrus savivaldybių institucijų nustatytas įstaigas, kurioms šildymo sezono pradžia ir pabaiga nustatoma savivaldybių institucijų sprendimais).
Jeigu šilumos vartotojai, turintys teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos, nusprendė pradėti arba baigti savo pastatų šildymą kitu laiku negu savivaldybių institucijų nustatyta šildymo sezono pradžia ar pabaiga, jie apie savo sprendimą ūkio ministro patvirtintose Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklėse nustatyta tvarka praneša šilumos tiekėjui, o šis ne vėliau kaip per 2 darbo dienas sprendimą įgyvendina.

Šildymo sezono laikotarpiu šilumnešis privalo būti tiekiamas daugiabučio namo butams ir kitoms patalpoms šildyti. Butai ir kitos patalpos daugiabučiame name privalo būti šildomi, jeigu tam neprieštarauja dauguma to namo butų savininkų, neturinčių įsiskolinimų šilumos tiekėjui.