PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Gegužės 8 d. 21:25

Šiauliuose keičiasi valstybinės žemės nuomos mokesčio tarifai

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių televizija


300481

Šiaulių miesto tarybos posėdyje priimtas sprendimas dėl valstybinės žemės nuomos mokesčių tarifų. Apie tai, kokie pokyčiai laukia spaudos konferencijoje pasakojo Šiaulių miesto administracijos direktorius Antanas Bartulis.

„Nesikeitė niekas reguliavime, kai mokestis mokamas, kai yra aukciono būdu nuomojama žemė. Kaip buvo anksčiau, taip ir palikta. Jeigu einame į aukcioną, tai einame su minimalia kaina, kuri yra nustatyta kaip už nuomą, o sutartyje nurodoma ta kaina, kuri yra pasiekiama aukciono metu“, – teigė Šiaulių miesto administracijos direktorius.

Valstybinės žemės nuomos sutartis sudariusiems asmenims, tarifai nesikeičia arba net šiek tiek mažėja, mokesčiai didėja asmenims nesudariusiems valstybinės žemės sklypų nuomos sutarčių.

„Įvedėme diferencijuotą mokestį, kuris svyruoja nuo 1 iki 4 proc. tai yra privačių namų savininkams, kurie iki šiol, nors turi savo privatų namą, bet nesissitvarkę žemės ir nesudaro jokių sutarčių, garažų statybos ir eksploatacijos bendrijomis, kurios taip pat neinicijuoja jokių nuomos sutarčių sudarymo ir naudojasi tuo senuoju lengvatiniu 0,47 proc. nuo žemės vertės tarifu“, – sakė A. Bartulis.

Administracijos direktorius pabrėžė, kad atsirado naujų punktų liečiančių verslą.

„Investuotojų kategorija mokės nebe 4 proc., o tik 0,5 proc. valstybinės žemės nuomos tarifą net ir nesudarydami sutarties. Kaip matote, 8 kartus mažesnis tarifas“, – sakė Savivaldybės administracijos vadovas.

Jis atkreipė dėmesį, kad tiems asmenims, kurie sudarę sutartį nuomojasi valstybinę žemę, tačiau jos neprižiūri, netvarko, galioja drausminis 4 proc. mokesčio tarifas.

Plačiau žiūrėkite „