REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 8 d. 12:25

Šiauliuose įžiebta olimpinė ugnis: mieste prasidėjo masinė sporto fiesta (PAPILDYTA)

Šiauliai

LTOK nuotr.

Ugnė UrbonėŠaltinis: Etaplius.LT


304000

Šiandien, birželio 8 d., Šiauliams ir visiems sporto aistruoliams prasidėjo ilgai laukti šiųmetinės Olimpinės dienos renginiai. Prie Talkšos ežero besiburiuojantys šiauliečiai ir miesto svečiai kviečiami išbandyti daugiau nei 100 įvairių sportinių ir pramoginių veiklų.

Sporto ir pramogų diena Šiauliuose jau prasidėjo. Nuo pat ankstyvo ryto miestas pulsuoja gyvybe ir energija. Startavo ilgai laukta „Olimpinė diena 2024“.

Šventė atidaryta olimpinės ugnies įžiebimu. Deglą nešė 7 olimpiečiai, įžiebė – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė kartu su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku.

„Labas rytas, Šiauliai. Jūs – nuostabūs ir mes džiaugiamės, kad jūsų matome tiek daug. Visa Lietuva šiandien atvažiavo į Šiaulius švęsti Olimpinės dienos. Šiemet olimpiniam judėjimui sukanka 100 metų ir mes tikimės, kad ši diena bus rekordinė. Linkime jums visiems gerai praleisti dieną, išbandyti kuo daugiau veiklų. Žinote olimpinį principą – svarbu ne nugalėti, o dalyvauti ir nugalėti save. Būkite patys geriausi šiandien švęsdami sporto dieną“, – visus susirinkusius sveikino D. Gudzinevičiūtė.

Olimpinė diena Šiauliuose. I. Bagūnės nuotr.

Šventės atidarymo metu visus susirinkusius pasveikino ir miesto meras:

Šiandien esu dėkingas kiekvienam, kuris šiuo metu yra šventės atidaryme, kuris stebi ar dalyvaus rungtyse. Viskas prasidėjo prieš keletą metų, kuomet sutikta šią šventę patikėti organizuoti Šiaulių miestui. Sveikinu Šiaulius, visą Lietuvos sportą su labai gražia diena“, – žodį tarė A. Visockas.

Kaip ir kasmet Olimpinė diena bus nemokama, o dalyviai galės išbandyti dešimtis įvairių veiklų, sudalyvauti sportinėse varžybose, pabendrauti su olimpiečiais, laimėti krūvą prizų, pašokti Donato Montvydo koncerte ir smagiai su šeima bei draugais praleisti laiką.

Primename, kad visos dienos renginių programą galite rasti Etaplius.lt portale.


Foto galerija:


Irmos Bagūnės ir LTOK nuotr.

Olimpinė diena Šiauliuose vyksta antrą kartą. 2016 metais į šią šventę Saulės mieste susirinko tūkstančiai dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA