REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Birželio 17 d. 17:45

Dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojus akylai stebi Šiaulių policija

Šiauliai

Stop kadras

EtapliusŠaltinis: Šiaulių televizija


305162

Šiltuoju metų laikų į gatves išrieda elektriniai paspirtukai ir dviračiai, tačiau daug nelaimių gatvėse nutinka dėl juos valdančių vairuotojų neatsakingumo. Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas vykdo priemonę dėl šių transporto priemonių naudojimo pažeidimų.

Šiaulių policijos bendruomenės pareigūnas Donatas Verkys atskleidžia, kad šiuo metu įvykių, kuriuose kelių eismo pažeidimus atlieka dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojai, fiksuojama iš tiesų daug.

„Šiaulių miesto pareigūnai įvairiose miesto vietose vykdo priemonę, skirtą šių transporto priemonių pažeidimams užkardyti. Tikriname tiek elektrinių paspirtukų, tiek dviračių vairuotojų blaivumą, tikriname kitus pažeidimus“, – teigia D. Verkys.

Priemonės metu policijos dėmesį patraukia ir vaikai, besinaudojantys elektriniais paspirtukais. Nuo 2024 m. sausio mėnesio elektriniais paspirtukais gali važiuoti tik asmenys, sulaukę 16 metų.

„Pastebėjome, kad netgi tėvai nežino apie šį pokytį ir dovanoja elektrinius paspirtukus vos 12 metų vaikams. Tėvai jau programuoja vaikus daryti pažeidimus. Galbūt tai dėl žinių trūkumo. Dar vertėtų žinoti, kad nepilnamečiai asmenys privalo turėti šalmus“, – sako D. Verkys.

Visi nepilnamečių pažeidimai buvo fiksuojami ir perduodami tėvams.

Plačiau apie Šiaulių mieste vykdomą priemonę – „Šiaulių televizijos“ vaizdo reportaže.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA