PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 13 d. 10:35

Šiauliuose – Danijos karalystės ambasadorės vizitas

Šiauliai

Šiaulių miesto savivaldybės nuotr.

Alaina BosėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


313827

Danijos Karalystės ambasadorė Grete Sillasen kartu su savo vyru Danijos Karalystės ambasadoriumi Meksikoje H.E. Kim Højlund Christensen ir Gynybos Attaché Baltijos šalims Visti Salomonsen lankėsi Šiaulių mieste. Vizitą jie pradėjo Karinių oro pajėgų Šiaulių Aviacijos bazėje, vėliau susitiko su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku ir aptarė tolimesnes bendradarbiavimo galimybes.

Vos atvykusi į susitikimą ambasadorė neslėpė susižavėjimo Lietuva ir Šiauliais. Grete Sillasen prisiminė kaip Baltijos šalys atrodė devintajame dešimtmetyje ir pasidžiaugė Lietuvos padarytu progresu.

„Devintajame dešimtmetyje ir aš ir mano vyras daug dirbome centrinėje ir rytinėje Europoje, tuomet visame pasaulyje skambėjo Baltijos šalių nepriklausomybės tema, mes kaip galėdami stengėmės Lietuvai padėti atgauti nepriklausomybę, todėl dabar mano širdis džiaugiasi – kokį progresą jūs padarėte, kaip toli nuėjote per 30 metų“, – kalbėjo Danijos Karalystės ambasadorė, kuri pasidžiaugė, kad Šiauliuose gausu dviračių takų.

Tuo tarpu meras A. Visockas svečiams pristatė, kaip Savivaldybė remia besikuriančius verslus, skiria stipendijas studentams, dalyvauja pritraukiant į miestą medikus ir trūkstamų specializacijų darbuotojus.

„Prieš devynis metus Šiauliams buvo prognozuojamas labai liūdnas vaizdas, strateginiuose planuose buvo numatyta, kad 2024-aisiais mieste liks vos virš 80 tūkst. gyventojų, tačiau intensyviai dirbome ir šiandien jau galime džiaugtis 112 tūkst. nuolatinių gyventojų“, – situaciją pristatė A. Visockas, kuris pasidžiaugė, kad Šiauliai – sparčiausiai augantis Lietuvos didmiestis.

Vicemeras Justinas Švėgžda svečiams papasakojo apie Laisvąją ekonominę zoną bei Pramoninį parką, suteikiamas lengvatas besikuriantiems verslams ir paragino juos skatinti Danijos kapitalo įmones domėtis Šiauliais.

Gynybos Attaché Baltijos šalims V. Salomonsen pasakojo, kad Šiaulių miesto vardas dažnai skamba pokalbiuose apie Baltijos šalių saugumo situaciją.

„Daniją ir Lietuvą vienija požiūris į Europos saugumą, dalijamės vienodomis vertybėmis ir esame pasiruošę padėti vieni kitiems. Šiandien man buvo smagu lankytis Šiaulių Aviacijos bazėje, kur dažnai NATO oro policijos misijas atlieka ir Danų kariai. Tai rodo mūsų bendrystę“, – kalbėjo V. Salomonsen.