PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 9 d. 15:49

Šiauliuose ant sovietų karių kapų – gėlės ir atminimo žvakės

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


300642

Gegužės 9-ąją rusų bendruomenei minint Pergalės dieną, gėlėmis ir atminimo žvakėmis pagerbti ir Šiaulių miesto centre esantys sovietų karių kapai.

Antradienio popietę pro Šiaulių katedrą einantys šiauliečiai ant daug diskusijų keliančių sovietų karių kapų galėjo pastebėti gėlių žiedus, krepšelius ir degančias žvakes. Žmonės nesibūriuoja, ateina tik ramiai pagerbti karių atminimo. Jokių provokacijų nefiksuojama.

Etaplius.lt primena, kad Rusijoje ir rusų bendruomenėse gegužės 9-ąją yra minima pergalės prieš nacistinę Vokietiją diena. Tuo metu Europa Antrojo pasaulinio karo pabaigą mini diena anksčiau, gegužės 8-ąją.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato atsakomybę už nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimą ar demonstravimą.

Už SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, vėliavų, ženklų ar uniformų, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, platinimas, naudojimas susirinkimuose, viešosiose vietose arba kitoks viešas demonstravimas, taip pat SSRS ar Lietuvos SSR himno viešas atlikimas užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki vieno 1,2 tūkstančio eurų.

Įstatymas taip pat numato draudžiamos simbolikos demonstravimą.


Foto galerija: