PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 22 d. 12:04

Šiaulių vyskupija: keičiasi kunigų tarnystės vietos

Šiauliai

Šiaulių miesto savivaldybės ir Freepik.com nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šiaulių vyskupija


315015

Šiaulių vyskupija pranešė apie naujus kai kurių kunigų paskyrimus.

Atsižvelgiant į Kun. Egidijaus Venckaus prašymą, jis yra atleistas iš Šiaulių Šv. apašt. Petro ir Pauliaus katedros parapijos klebono bei Šiaulių dekanato dekano pareigų ir išleistas stiprinti savo sveikatą.

Kun. Mindaugas Grigalius atleistas iš Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebono bei Kelmės dekanato dekano pareigų ir paskirtas Šiaulių Šv. apašt. Petro ir Pauliaus katedros parapijos klebonu, Šiaulių dekanato dekanu ir Šiaulių vyskupijos kurijos kancleriu.

Kun. Virginijus Kazaitis atleistas iš Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bei Dambavos Dievo Apvaizdos klebono pareigų ir paskirtas Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonu bei Kelmės dekanato dekanu.

Kun. Rimantas Žaromskis atleistas iš Šiaulių vyskupijos kurijos kanclerio pareigų ir paskirtas Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bei Dambavos Dievo Apvaizdos parapijų klebonu.

Kun. Vaidas Mikalčius paskirtas Šiaulių Šv. apašt. Petro ir Pauliaus katedros parapijos vikaru bei įpareigotas laikinai rūpintis sielovada Šv. Ignaco Lojolos rektorato bažnyčioje.