PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 5 d. 15:33

Šiaulių Taryba patvirtino Garbės piliečio kandidatūrą

Šiauliai

Jonas Nekrašius / V. Lebedžio nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


317173

Šiaulių miesto savivaldybėje jau jaučiamos prasidedančio Šiaulių miesto gimtadienio nuotaikos. Tarybos nariai, susirinkę į rugsėjo mėnesio posėdį, pradėjo nuo klausimo, kuris glaudžiai susijęs su miesto švente – miesto politikai turėjo apsispręsti dėl Garbės piliečio kandidatūros patvirtinimo.

Pakilią atmosferą rugsėjo mėnesio Tarybos posėdyje padėjo sukurti Šiaulių valstybinis choras „Polifonija“, pačioje pradžioje atlikęs „Tautišką giesmę“, o Šiaulių miesto meras Artūras Visockas perdavė šventinius linkėjimus nuo Šiaulių miesto garbės piliečio, Prezidento Valdo Adamkaus.

Pirmuoju darbotvarkės klausimu Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariai išreiškė poziciją dėl naujojo Garbės piliečio kandidatūros. Garbės piliečio vardo suteikimo komisija pasiūlė šiais metais garbingą apdovanojimą suteikti teisininkui, knygų autoriui, kraštotyrininkui Jonui Nekrašiui. Naująjį miesto garbės pilietį Taryba patvirtino vienbalsiai.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, miesto gyventojų ir Tarybos narių vardu, Jonui Nekrašiui įteikė specialiai jam skirtą personalinį ekslibrisą ir puokštę gėlių. Šiaulių miesto tarybos nariai atsistoję plodami pasveikino naująjį miesto Garbės pilietį.

Dėkodamas už jam suteiktą garbę, Jonas Nekrašius taip pat perskaitė savo sukurtą kūrinuką, skirtą gimtadienį mininčiam Šiaulių miestui.

„Šiaulių dienų 788 proga skiriu Šiauliams akrostichą, eiliuotą tekstą, kurio eilučių pirmosios raidės, skaitant nuo viršaus į apačią, sudaro miesto pavadinimą:

ŠVIESA

INICIATYVA

ATVIRUMAS

UOLUMAS

LAISVĖ

INOVACIJA

AUTJAUTA

INTEGRACIJA

Tegu gyvuoja ir klesti amžinasis miestas ŠIAULIAI! Miestas - Šaulys, miestas gynėjas, saugantis Lietuvos ir Europos Sąjungos taikų dangų“, – linkėjo naujasis Garbės pilietis.

47-asis Šiaulių miesto garbės pilietis šį vakarą bus inauguruotas koncertų saulėje „Saulė“ vyksiančios iškilmingos ceremonijos metu.

Personalinį ekslibrisą Jonui Nekrašiui sukūrė žinoma grafikė, ekslibrisų dailininkė Lolita Braza. Kūrinyje vaizduojamos J. Nekrašiaus domėjimosi sritys: kuprinė, lazda ir batai – pagrindiniai kelionių atributai. Dešinėje, ant kuprinės, sraigė reiškia, kad namų jaukumo pojūtį svetur galima pajausti ten, kur žmonių širdys ir akys spinduliuoja nuoširdumu ir tikrumu. Iš kuprinės kyšo ekslibrisai, tai jo ženkli kolekcija ir domėjimosi laukas. Pirmame ekslibriso plane – fotoobjektyvas, kurio centre budri ir pastabi Jono Nekrašiaus akis. Piramide suguldytos knygos simbolizuoja asmenybės augimą ir pasiekimus. Čia ir juridinio darbo knygos, ir jo paties parašytos, ir viršuje – miniatiūrinė knygelė, unikalios Jono kolekcijos dalis. Dešinėje ekslibriso geltona saulė – tai Jono Nekrašiaus gyvenimo būdo dalis – visad šviesti ir būti šviesuliu kitiems.