REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 11 d. 10:19

Šiaulių rajono savivaldybės sveikatos centras pristatė naujoves

Šiauliai

Z. Ripinskio nuotr.

Zigmas RipinskisŠaltinis: Šiaulių rajono savivaldybė


304287

2024 m. birželio 7 d. po metus trukusių renovacijos darbų VŠĮ Šiaulių rajono savivaldybės sveikatos centras pristatė atliktus darbus: modernizuotas dienos stacionaro paslaugų skyriaus patalpas ir veiklą pradėjusį geriatrijos dienos stacionaro skyrių.

Įvykusius pokyčius, renovuotas patalpas bei teikiamas medicinines paslaugas Šiaulių rajono gyventojams centro darbuotojų susitikime su Šiaulių rajono savivaldybės vadovais, tarybos nariais pristatė centro direktorė Zita Jablonskienė.

„Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje suremontuotos patalpos, kurios pritaikytos pagal visus neįgaliųjų poreikius, pakeisti baldai“, – kalbėjo Zita Jablonskienė. Jos teigimu, pacientai dėl to gali jaustis savarankiškesni, savarankiškai tvarkytis, patys susidėti savo rūbus.

Pasidžiaugta įdiegta naujove – įrengtu relaksacijos kambariu, kuriame skamba relaksacinė muzika, rodomi gamtos vaizdai, adaptuotas spalvų žaismas, kad pacientai galėtų atsipalaiduoti, pailsėti.

Pristatyta, kad Šiaulių rajono sveikatos centras pradėjo teikti geriatrijos dienos stacionaro paslaugą. Šios paslaugos pacientams labai reikalingos ir teikiamos gavus gydytojo siuntimą. Ligonis gali atvykti pats arba gali būti atvežamas. Čia pacientai gali būti keturias valandas, kurių metu vykdomi visi gydytojo paskyrimai, sulašinami vaistai. Pacientai gali gauti psichologo, socialinio darbuotojo, kineziterapeuto paslaugas, gali pasivaišinti arbata, pabendrauti.

„Geriatrijos dienos stacionaro paslauga buvo vykdoma ir anksčiau, bet modernizavus paslaugas jos teikiamos erdviose patalpose, kur yra ir sėdimos vietos, ir teleskopinėmis širmomis sukurta asmeninė erdvė. Šių paslaugų poreikis yra didžiulis, kartais pacientams tenka palaukti keletą dienų. Šios paslaugos yra teikiamos ir savaitgaliais“, – pasakojo Zita Jablonskienė.

Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariai, rajono vadovai apžiūrėjo renovuotas patalpas, pabendravo su čia besigydančiais pacientais.

„Šiaulių rajone ir Kuršėnuose slaugos, geriatrijos dienos stacionaro paslaugos yra labai reikalingos pagyvenusiems žmonėms. Savivaldybė, žinodama tokių paslaugų poreikį, ženkliai prisidėjo prie sveikatos centro patalpų remonto darbų, taip pat stogo remonto, saulės elektrinės įrengimo: tam iš biudžeto skirta apie 450 tūkst. Eur“, – pasakojo meras Česlovas Greičius.

Akcentuota, kad 2024 metų biudžete yra paskirta lėšų ir Šiaulių rajono savivaldybės sveikatos centro padaliniams: 250 tūkst. Eur – Žarėnų medicinos punkto renovacijai ir apšiltinimui, Kuršėnų poliklinikos pamato ir lietaus nutekėjimo sistemos sutvarkymui, taip pat jau įvyko viešieji pirkimai ir naujiems sveikatos centro automobiliams pirkti.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA