REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 30 d. 13:35

Šiaulių „Akropolyje“ nedidelis incidentas: kuriam laikui teko nutraukti darbą

Šiauliai

A. Rutkausko nuotr. (Etaplius.lt archyvas)

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


302902

Šiaulių „Akropolyje“ šiandien ryte įvyko nedidelis incidentas. Lauke stoviniuojantys, darbo vietas palikę žmonės, apsaugos darbuotojai privertė sunerimti į darbą skubančius miestiečius. Tai jau antras incidentas Šiaulių prekybos centruose per mažiau nei parą.

Portalo Etaplius.lt redakciją pasiekė skaitytojų žinutės su užklausa, kas vyksta viename didžiausių prekybos ir pramogų centrų Šiauliuose – „Akropolyje“. Žmonės sakė matantys lauke su darbo apranga stoviniuojančius darbuotojus. Kartu su jais ir prekybos centrą prižiūrintys apsaugos darbuotojai. Spėta, kas atsitiko šįsyk, nes šiame prekybos centre yra buvę incidentų ir dėl gaisrų pavojaus, ir dėl melagingų pranešimų apie padėtus sprogmenis.

Evakuacija įvyko dėl gedimo

Portalo žurnalistai dėl šio įvykio kreipėsi į „Akropolis Group“ komunikacijos atstovus. Gautas jų oficialus atsakymas. Komentuoja Dominykas Mertinas – „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos vadovas:

„Dėkojame miestiečiams už jų budrumą ir akylumą. Šįryt, gegužės 30 d, 6 val. 40 min. Šiaulių prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ suveikė priešgaisrinė signalizacija, taip pat laikinai buvo dingusi elektra. Lankytojų ir darbuotojų saugumas mums yra svarbiausias prioritetas. Dėl to nedelsiant į lauką evakavosi pastate tuo metu jau buvę parduotuvės „Maxima“ darbuotojai, kitas personalas, kuriuos ir pastebėjo pro šalį einantys šiauliečiai.

Buvo nustatyta, kad priešgaisrinė signalizacija suveikė dėl nedidelio įrangos gedimo, kurį šalina specialistai – per šiandieną jis bus sutvarkytas. Elektros tiekimas prekybos centre buvo atstatytas per mažiau nei valandą, darbuotojai grįžo į savo darbo vietas.

Norime nuraminti miesto gyventojus ir mūsų lankytojus, kad tai tebuvo laikini nesklandumai, kurie nekelia jokio pavojaus ir nesutrikdys įprasto prekybos ir pramogų centro darbo režimo“.

Saugumo priemonių ėmėsi ir „Saulės miestas“

Vakar apie 17. 30 val. saugumo priemonių turėjo imtis ir mados ir laisvalaikio centro „Saulės miestas“ apsaugos darbuotojai. Budrūs šiauliečiai pastebėjo apsaugos darbuotojų sujudimą požeminėje stovėjimo aikštelėje. Darbuotojai „STOP“ juosta aptverinėjo plotą, kur prie vienos iš kolonų stovėjo lagaminas.

Vėliau paaiškėjo, kad jame palikti daiktai pavojaus nekelia. Vis dėlto, apsaugos darbuotojai privalėjo imtis saugumo priemonių pagal visas atitinkamas saugumo instrukcijas tokiuose objektuose. Iš kur atsirado aikštelėje atsirado lagaminas, ar buvo paliktas netyčia – belieka spėlioti.

Įprasta „Saulės miesto“ veikla dėl šio įvykio nesutriko.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA