PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 13 d. 15:10

„Šiaulių Monmartro Respublika“ Šiauliuose išlydėta su trenksmu!

Šiauliai

Dariaus Ančerevičiaus nuotr.

Julita Galdikienė ŠMKC „Laiptų galerija“Šaltinis: Etaplius.LT


313897

Tarptautinis dailės festivalis „Šiaulių Monmartro Respublika“ savo renginių ciklą Šiaulių mieste užbaigė su trenksmu! Rugpjūčio 8 dieną Šiaulių miesto kultūros centre „Laiptų galerija“ nuaidėjo vienintelio profesionalaus mūsų šalyje a cappella vyrų vokalinio ansamblio QUORUM koncertas.

Šventinį vakarą į sceną išėjęs solidus dainininkų sekstetas – Marius Turlajus (tenoras), Andrius Bartkus (tenoras), Romanas Savickas (bosas), Pavel Gonta (tenoras), Gintautas Skliutas (baritonas), Šarūnas Navickas (vokalinė perkusija) – su svečiais pasisveikino lietuvių liaudies daina „Kur tas šaltinėlis“, kurią atliko džiazo versija.

Po pirmojo kūrinio nuvilnijus gausiems aplodismentams, atlikėjai kiek stabtelėjo – grupės narys Šarūnas Navickas ne tik papasakojo apie ilgametį QUORUM ryšį su „Šiaulių Monmartro Respublika“, bet ir šmaikščiai pristatė kitus ansamblio narius bei sąmojingai atskleidė atliekamos muzikos esmę: „Ko gero, esame patys neturtingiausiai muzikantai Lietuvoje – neturime pinigų net instrumentams įsigyti“.

Tiesa ta, kad QUORUM nariams muzikos instrumentų nė nereikia! Dainininkai taip puikiai valdo balsus, kad gali išgauti įvairių instrumentų garsus, pamėgdžioti gamtos reiškinius, dainuoti skirtingo stiliaus muziką. Atlikdami originalias aranžuotes, muzikantai dažnai improvizuoja, tokiu būdu suteikdami kūriniui vis kitą atspalvį.

Nors vakaras prasidėjo lietuvių liaudies daina, vėliau muzikai panoro „paklaidžioti“ už Lietuvos ribų. Dainininkai scenoje atliko tokius visame pasaulyje žinomus kūrinius kaip The Beatles „All my loving“, Yazoo „Only you“, Black „Wonderful life“, Secret Garden „You raise me up“, Sting „Fields of gold“ ir kt.

Antrąją muzikinės programos dalį OUORUM skyrė lietuviškiems kūriniams. Koncerto metu klausytojai turėjo galimybę pasiklausyti L. Vilkončiaus, K. Kerbedžio, V. Kernagio, G. Jautakaitės, M. Vaitkevičiaus, grupės „Vairas“ dainų. Paskutiniu šventinio vakaro akordu tapo G. Paškevičiaus „Mano kraštas“, su kuriuo dainininkai atsisveikino ne tik su publika, bet ir „Šiaulių Monmartro Respublika“. Ne ilgam – iki kitų susitikimų.

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius

© Darius Ančerevičius