PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 7 d. 14:20

Šiaulių miesto Rotary klubo „Saulė“ broliai, Ukrainos nacionalinės gvardijos (UNG) rėmėjai, dėkojame Jums!

Lietuva

Antanas KliunkaŠaltinis: Etaplius.LT


317068

Ukrainos gen. Valerijus Zalužnas neseniai pareiškimu šokiravo Jungtinės Karalystės politinį elitą: „Jeigu mes, ukrainiečiai, pralaimėsime, mes visi žūsime!“ Bet juk tas pats priešas ir prie mūsų vartų! Šiuos mūsų vartus šalia 100 tūkstančių žuvusių kovos draugų kūnų gina Ukrainos kariai.

Turbūt visi suprantame: jeigu Ukrainos kariai pralaimės, po jų kiti būsime mes, o mes, skirtingai nuo jų, neturime kur trauktis, už mūsų – Baltijos jūra.

Po daugiau kaip 900 dienų karo Ukrainoje Lietuvoje pasijuto didžiulis nuovargis, remiant kovojančią Ukrainą. Bet mums, LKKSS Prisikėlimo apygardos Šiaulių skyriui, labai pasisekė, nes mes turime nepavargstančius rėmėjus, tokius kaip Rotary „Saulės“ klubas ir jo nariai.

Todėl po kiekvienos mūsų misijos kelionės ir nugabentų Ukrainos kariams „banderomobilių“ ar dronų sulaukiame Ukrainos karių nuoširdžių padėkų.

Jie kiekvieną kartą neapsimestinai stebisi, kad mes dar nepavargome jų remti ir išdrįstame vežti paramą į pilkąją Luhansko fronto zoną.

Dėka „Saulės“ klubo nario Kornelijaus Slotkaus, kuris ne kartą asmeniškai susitiko su UNG „Burevei“ brigados bepiločių pajėgų vadu Robertu Pogosian-Black ir parėmė jo brigadą, prie paramos šiai brigadai prisijungė dar du nepavargstantys rėmėjai verslininkai Viktoras Vachteris ir Darius Balčiūnas.

Esame be galo dėkingi Kornelijui ir Viktorui už mūsų komandai suteiktus mikroautobusus, kuriais, atidavę paramą Ukrainos kariams „oranžinėje“ fronto zonoje, operatyviai grįžtame į Lietuvą ir galime vėl ruoštis kitai kelionei. Ir niekada nė vienas jų mums nekėlė jokių ribojančių sąlygų, pvz., nevažiuoti į „pilkąją“ fronto zoną.

Dėl jų ir Rotary „Saulė“ klubo paramos (prezidentas Remigijus Laurutis) neseniai į Luhansko frontą UNG „Burevei“ brigadai, kuri kartu su pasižymėjusia Mariupolio gynyboje Danis Prokopenko-Redis, vadovaujama 12 „Azov“ brigada, kruvinose kautynės šiuo metu metras po metro valo nuo okupantų Ukrainos žemę, nugabenome didelio pravažumo džipą „Nissan Patrol“.

Su šiuo džipu į frontą brigados dronų operatoriams nuvežėme žvalgybinį droną, optiką snaiperiams ir kompiuterinę techniką. Ji nugabenta pačiu laiku, nes tik ką dvi 500 kg aviacinės bombos (kabai) pataikė ir sunaikono vieną iš brigados štabų.

Vos tik brigados „Burevei“ bepiločių pajėgų vadas Black užsiminė, kad brigadai reikėtų mikroautobuso mobilioms dronų remonto dirbtuvėms, nedelsiant sureagavo Remigijus Laurutis.

Ir štai Vaido Rutkausko vadovaujama įmonė UAB „Cherry Servers“ netikėtai mus parėmė ženklia suma, už kurią jau nupirkome „VW Crafter“ su įranga įrankiams.

Už dviejų savaičių vėl pajudėsime pas brolius, todėl dabar darome viską, kad mikroautobuse į frontą „Burevei“ brigados operatoriams nukeliautų ne vienas žvalgybinis dronas ir kt.

Visus neabejingus žūtbūtinei brolių ukrainiečių kovai kviečiame prisidėti.

Slava Ukraini!

Garbė visiems šiauliečiams, remiantiems mus, šiauliečius, Lietuvos kariuomenės kūrėjus savanorius, LR Aukščiausiosios Tarybos gynėjus!