REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 30 d. 16:33

Šiaulių mieste lankėsi Vilniaus universiteto taryba

Šiauliai

Šiaulių miesto savivaldybės nuotr.

Alaina ŠtreimikytėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


302953

Šiaulių miesto savivaldybėje lankėsi Vilniaus universiteto taryba kartu su rektoriumi Rimvydu Petrausku. Susitikime su meru Artūru Visocku aptartos tolimesnės Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos (VUŠA) studijų programų plėtros galimybės, studijų tarptautiškumo didinimas bei VUŠA pavaldume esančio turto įveiklinimas ir priežiūra.

Prie Šiaulių augimo reikšmingai prisideda stiprus universitetas

Vilniaus universiteto taryba – kolegialus Vilniaus universiteto sprendimų priėmimo organas. Jos tikslas užtikrinti Universiteto autonomiją ir rūpintis jo bendruomene. Nuo 2021 m. Šiaulių universitetą prijungus prie Vilniaus universiteto ir suteikus jau naują pavadinimą – Vilniaus universiteto Šiaulių akademija – taryba rūpinasi ir Šiaulių padalinio gyvavimu.

„Valstybės duomenų agentūros duomenimis Šiauliai yra sparčiausiai augantis didmiestis. Gera žinia ir ta, kad Saulės miestą gyvenimui renkasi vis daugiau darbingo amžiaus žmonių, studentų. Prie šios miesto sėkmės neabejotinai prisideda ir VU Šiaulių akademija, mieste turime seniausio ir didžiausio Lietuvos universiteto padalinį“, – apie universiteto svarbą miestui kalbėjo svečius pasitikęs meras A. Visockas.

Pasak mero, Šiauliai deda didžiules pastangas, kad į miestą atsigręžtų investuotojai iš viso pasaulio. Bendradarbiaujant su įvairiomis ambasadomis ir užsienio investuotojais dažnai minima ir VU Šiaulių akademijos tema: kur išsilavinusi bendruomenė, ten galima sulaukti ir didesnio investuotojų dėmesio.

Svarstomos studijų programų plėtros galimybės

Vilniaus universiteto rektorius Rimvydas Petrauskas pritarė merui, kad ketvirtas Lietuvos didmiestis yra neįsivaizduojamas be stiprios universiteto bendruomenės.

„Štai praėjo keli metai po universitetų susijungimo, todėl kartu su Taryba ir atvykome apsižiūrėti VUŠA aplinkos. Patalpos renovuotos, matome, kad edukologijos bei regionų plėtros institutai žydi. Pedagogikos studijas Šiauliuose renkasi žmonės iš visos Lietuvos, šis universitetas tikrai puikiai gyvuoja, todėl pradedame galvoti apie studijų programų plėtrą“, – apie naujus planus užsiminė VU rektorius.

Pasak Tarybos pirmininkės Eglės Radzevičienės, Universitetas stengiasi atsižvelgti į trūkstamų specialistų poreikį Lietuvoje. Vertinant sritis, kuriose sparčiausiai auga specialistų poreikis – ateityje VUŠA galėtų plėstis informatikos ir medicinos mokslų srityse.

Savivaldybė prisideda prie mokymosi ir studijų galimybių viešinimo

Šiaulių miesto vicemeras Justinas Švėgžda svečius artimiau supažindino su Savivaldybės bei kitų aukštojo išsilavinimo ir profesinio mokymo įstaigų vykdoma iniciatyva „Karjera Šiauliuose“, kurios tikslas pristatyti Šiaulių mieste siūlomas mokymosi ir studijų programas bei aukštos pridėtinės vertės profesines galimybes.

„Siekiame detaliau supažindinti moksleivius, jų tėvelius bei visus savo sričių profesionalus su Šiaulių miesto potencialu ir čia atsiveriančiomis perspektyvomis. Galiu drąsiai teigti, jei VUŠA plės studijų programų pasirinkimą – mes padėsime skleisti žinią visuomenei apie naujas galimybes, kurias gali pasiūlyti Šiauliai“, – teigė vicemeras J. Švėgžda.

VU Tarybos nariai atkreipė dėmesį ir į studijų tarptautiškumo didinimą. Universitetuose sparčiai didėja užsienio kalba vykdomų studijų dalykų pasiūla, taip siekiama pritraukti daugiau užsienio studentų bei užtikrinti pakankamą studijų dalykų pasirinkimo pasiūlą. Tarptautiškumas Lietuvos studentams padeda ugdyti užsienio kalbos ir tarpkultūrines kompetencijas.

Meras Artūras Visockas paragino VU tarybą kartu kreiptis į LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir paspartinti Šiauliuose esančio Universiteto turto įveiklinimą.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA