PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 9 d. 16:40

Šiaulių kultūros centre vyko „Nacionalinio „Spalvų muzikos“ orkestro ir draugų“ koncertas

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


300626

Šiaulių kultūros centre vykęs „Nacionalinio „Spalvų muzikos“ orkestro ir draugų“ koncertas parodė, kokia svarbi yra bendrystė. Draugija „Guboja“ kartu su „Goda“ spalvų muzikos orkestru įkūrė nacionalinį „Muzikos spalvų orkestrą“, kuriame groja žmonės, turintys negalią, ir muzikos profesionalai.

Draugija „Guboja“ gyvuoja daugiau nei 25 metus, vienija 60 narių. Tai yra visuomeninė asociacija žmonių su negalia ir kartu meninės krypties organizacija.

„Ištikimus bičiulius mes turime Šiauliuose. Vienas iš jų yra čia – nuostabus Šiaulių globos namų centras „Goda“, su juo sieja ilgametė bendrystė. Šiandienos renginys skirtas muzikai, ir profesionalų ir žmonių su negalia bendrystei. Iš Olandijos draugija „Guboja“ atvežė spalvų metodiką, kurios dėka įvairiuose miestuose pradėjo burtis spalvų muzikos orkestrų kolektyvai. Vienas iš pirmųjų buvo „Godos“ spalvų muzikos orkestras, su kuriuo mus sieja ilgametė bendrystė, su kuriuo mes kuriame nacionalinį spalvų muzikos orkestrą“ – sakė Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ pirmininkė Viktorija Vitaitė.

Šie renginiai, kurie suburia žmones iš visos Lietuvos, vyksta kiekvienais metais skirtinguose miestuose tam, kad visuomenė plačiau susipažintų su žmonėmis, turinčiais negalią.

Plačiau apie renginį žiūrėkite „Šiaulių televizijos“ reportaže.