PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Birželio 12 d. 12:51

Šiaulių gamtos grožio magija

Šiauliai

D. Šeibelienės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


304472

Ieškote įkvėpimo? Jūsų akys pasiilgo žalio fono? O gal tiesiog pavargote nuo greito gyvenimo tempo ir norite ramybės su romantikos prieskoniu? Tuomet jums reikia gamtos! O Šiauliuose jos yra daug: sodai, parkai, skverai, pakrantės... . Vaikštinėdami, skaitydami knygą ar tyrinėdami plaukiančius debesis, mėgausitės nuostabiais vaizdais ir lėtomis akimirkomis.

Šiaulių centre esantis Talkšos ežeras – itin populiari vieta tarp turistų ir miestiečių. Visų dėmesį traukianti ir visiems mėgstanti pozuoti „Geležinė lapė“ kviečia visus prisėsti ir pasvajoti arba prigulti ir pamedituoti. Norintys pasisemti galių iš gamtos, galės išbandyti energetinį akmeninį labirintą. Moderni žaidimų aikštelė, sporto treniruokliai, dviračių takas – visa tai pradžiugins ieškančius aktyvaus poilsio. Na, o jei jėgos išseks, jūsų laukia poilsio erdvės, galimybė atsigaivinti bei užkąsti. O tikri gamtos mylėtojai ir tyrinėtojai turbūt neatsisakys pavaikščioti 5 kilometrų ilgio Talkšos ekologiniu taku, kur galima pasigrožėti retais augalais bei gyvūnais ar surasti 150 rūšių drugelių.

Šiaulių botanikos sodas – turbūt žaliausia vieta Šiauliuose! 6,54 ha plote auginama per 4600 rūšių ir veislių augalų! Būdami šiame gamtos glėbyje, susipažinsite su išskirtiniais augalais, o gal susižavėsite naujais žiedais, grožėsitės išskirtine kalninių augalų kolekcija bei kerinčiais rododendrais. Čia pat, ant žolės, galėsite surengti romantišką pikniką, spalvingą fotosesiją ar sudalyvauti pažintinėje programoje apie kvapų terapiją ar puokščių rišimą.

Ar esate kada regėję rožių jūrą?! Tokį grožį, daugiau nei pusantro tūkstančio krūmų, galite išvysti Ch. Frenkelio vilos-muziejaus parke, kur mielai lankosi šiauliečiai ir būtinai užsuka miesto svečiai. Tūkstančiai rožių žiedų jus apsvaigins: norėsis ne tik uostyti, fotografuoti, bet ir ragauti. Gėlėtas jūsų akimirkas paryškins mėgstamas gėrimas bei raminantys istorinio fontano purslai. Puošnūs suoliukai, sūpynės ir pavėsinės – visa tai parkui suteikia dar daugiau romantikos ir patrauklumo.

Dešimtas pagal dydį Rėkyvos ežeras traukia poilsiautojus, buriuotojus, žvejus ir visus tuos, kurie myli gamtą ir ieško ramybės. Jei mėgstate „palydėti saulę“, važiuokite prie Rėkyvos – vaizdas čia tikrai įspūdingas, toks, kurį būtina perkelti į nuotrauką ar ant drobės. Saulėlydžius galėsite stebėti rymodami ant tilto, gulėdami smėlėtame paplūdimyje ar dreifuodami jachtoje. Ieškantiems aktyvių pramogų bus smagu išbandyti jėgos aitvarų sportą, o išalkusiems – pasimėgauti išskirtine vakariene ant ežero kranto.

Norite „pasiekti dangų“ – užkopkite ant Salduvės (Žuvininkų) piliakalnio, ant kurio, pasak legendos, kadaise gyveno saldžia meile besimėgaujanti pora. Mokslininkai spėja, kad maždaug prieš 1000 metų šioje vietoje stovėjo gynybinė medinė pilis. Nuo Salduvės piliakalnio, kaip ir nuo kitų dviejų šalia esančių, galėsite gėrėtis Šiaulių miesto panorama ir nuostabiais kraštovaizdžiais. O užburiantys saulėtekiai bei saulėlydžiai suteiks jums dar daugiau jėgų ir įkvėpimo.

Centrinis Šiaulių miesto parkas – tai 11 tūkst. kv. metrų erdvė, kurioje puikiai dera gamta, sportas ir kultūra. Šioje miestiečiams svarbioje vietoje rasite beveik viską, ko reikia spalvingam laisvalaikiui: šimtamečiai medžiai, pasivaikščiojimo takai, čiurlenantys fontanai, sporto aikštynai, treniruokliai, žaidimų zonos, aikštelė keturkojams, koncertų estrada.

Dainų parkas, savo forma simbolizuojantis saulę, – dar vienas gamtos kampelis Šiauliuose, kur galima ir medituoti, ir sportuoti. Beje, Dainų parko takelių ilgis taip pat simbolinis – 1236 metrai, o tai Šiaulių miestui svarbūs skaičiai, nes būtent tais metais įvyko Saulės mūšis ir pirmą kartą buvo paminėtas miesto vardas. Ypatingąja „Pump Track“ trasa nustebins dviračių sporto mėgėjus, o parko takeliai bei žaidimų aikštelės nudžiugins ne tik mažuosius. Harmonijos foną jums sukurs įvairūs medžiai, paukščių čiulbėjimas bei natūrali pelkė.

Daugiau informacijos rasite: www.visitsiauliai.lt

REKLAMA


Foto galerija:

Botanical_Garden_D._eibelien_.jpg
Botanical_garden_E.Rudys.jpg
Central_City_Park_A.Ku_as.jpg
CH.Frenklis_villa_park_E.Tamo_i_nas.jpg
Dainai_Park_R.Tarzumanov.jpg
Power_kites_in_R_kyva_A.Stravinskien_.jpg
R_kyva_lake_bridge_R.Mockapetryt_MAIN_PHOTO.jpg
Dainai_Park_R.Tarzumanov1.jpg
Salduv_mound_L.P_elinceviat_.jpg
Sunset_in_R_kyva_G.Stanelis.jpg
Ch.Frenkelis_Villa_Park_E.Tamo_i_mas1.jpg
Sunset_in_R_kyva_E.Rudys.jpg
Talk_a_lake_shore_Z.Med_idovas.jpg
Central_City_Park_R.Parafinavi_ius.jpg
Central_City_Park_R.Parafinavi_ius1.jpg
Ch.Frenkelis_Villa_Roses_V.Lebedis.jpg
Botanical_Garden_R.Parafinavi_ius.png
Talk_a_lake_A.Ku_as.jpg
Dainai_Park_A.Ku_as.png
Salduv_mound_M.Bujauskas.jpg
Salduv_mound_Z.Med_idovas.jpg
Talk_a_lake_shore_Z.Med_idovas.jpg