REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Birželio 12 d. 08:50

„Šiaulių dujotiekio statybai“ nepavyko pasiekti 3,2 mln. eurų „Alvoros“ turto arešto

Šiauliai

BNS Fotobanko nuotr.

Giedrius GaidamavičiusŠaltinis: BNS.LT


304411

Magistralinio dujotiekio tarp Lietuvos ir Lenkijos (GIPL) statyboje dalyvavusiai bendrovei „Šiaulių dujotiekio statyba“ (ŠDS) siekiant iš buvusios partnerės „Alvoros“ prisiteisti dar 3,2 mln. eurų, teismas atsisakė areštuoti tokios vertės pastarosios turto.

Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę netenkino ŠDS prašymo pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones.

„Ieškovė („Šiaulių dujotiekio statyba“ – BNS) nepateikė net tikėtinų duomenų apie galimą atsakovės („Alvoros“ – BNS) nesąžiningumą, o jos prašyme išdėstyti argumentai yra deklaratyvūs ir neįrodo prašymo pagrįstumo. (...) Nėra pagrindo išvadai, jog nesiėmus laikinųjų apsaugos priemonių teismo sprendimo įvykdymas ieškinio tenkinimo atveju galėtų pasunkėti ar pasidarytų nebeįmanomas“, – BNS pranešė teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

„Šiaulių dujotiekio statyba“ iš „Alvoros“ siekia prisiteisti 1,2 mln. eurų nuostolių, 2 mln. eurų baudą bei 6 proc. palūkanų.

ŠDS kartu su „Alvora“ 2019 metais sudarė konsorciumą ir iki 2021 metų pradžios nutiesė 165 km ilgio dujotiekį nuo Lietuvos ir Lenkijos sienos iki Jauniūnų dujų kompresorių stoties, įskaitant dujų apskaitos ir slėgio ribojimo stotį Marijampolės rajone.

Pernai sausį Šiaulių apygardos teismas Šiaulių įmonei iškėlė restruktūrizavimo bylą – įmonė teismams teigė, kad finansinių sunkumų ji patyrė dėl nesąžiningų „Alvoros“ veiksmų: 2021–2022 metais pastaroji nuslėpė ir jai nesumokėjo daugiau kaip 2,5 mln. eurų, dėl to įmonė buvo pateikusi 4,67 mln. eurų ieškinį „Alvorai“.

Apygardos teismo nutartis gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Tai pat skaitykite: „Šiaulių dujotiekio statybai“ dar kartą neleista restruktūrizuotis



REDAKCIJA REKOMENDUOJA