PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 30 d. 18:13

Šiaulių Didždvario gimnazija švenčia istorinę dieną ir naują pradžią

Šiauliai

Šiaulių miesto savivaldybės nuotr.

Alaina BosėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


321299

Ši rugsėjo 30-oji Šiaulių Didždvario gimnazijai ypatinga, ji mini du svarbius įvykius – Mokyklos gynimo dieną ir atnaujinto gimnazijos pastato atidarymą. Šventinėje ceremonijoje dalyvavo meras Artūras Visockas ir Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė, jie pasidžiaugė atnaujinta mokykla bei akcentavo gimnazijos svarbą ne tik Šiaulių miestui, bet ir visai Lietuvai. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis linkėdamas sėkmingų metų pašventino mokyklą.

Prieš 105-erius metus, 1919 metų rugsėjo 30 dieną, kai bermontininkai įsiveržė į Šiaulius, gimnazijos mokytojams ir mokiniams buvo įsakyta palikti gimnazijos pastatą. Atsisakius tai padaryti, į gimnaziją įsibrovė ginkluoti kariai, įvyko susirėmimas. Beginkliai mokytojai ir mokiniai, giedodami tautinę giesmę, gynė savo pastatą ir savo teisę į mokslą. Jie pademonstravo nerealią drąsą ir bendrystę.

Ši diena bendruomenei primena mokyklos išskirtinę istoriją bei pastangas prisitaikyti ir išlikti nepalankiomis sąlygomis.

„Šiuolaikinis pasaulis gali diktuoti rinkos ekonomikos madas, tačiau būtent mokykla atskleidžia, kiek daug žmogus iš tikrųjų turi. Mokykla ir visa švietimo sistema parodo, kokie turtingi esame: jauni, veržlūs veidai, tautinio kostiumo tradicijos, profesionalūs mokytojai ir miestas, kurį patys kuriame. Linkiu Jums didžiulės sėkmės, tikiu, kad visi šioje mokykloje atras tikrąją gyvenimo prasmę“, – pridurdamas, jog ši gimnazija yra nepaprastai svarbi Šiaulių miesto istorijos dalis, teigė meras Artūras Visockas.

Didždvario gimnazijos atnaujinimas – didelis žingsnis į priekį

Didždvario gimnazijos kapitalinis remontas buvo vykdomas pagal UAB „Medstatyba“ parengtą projektą. Bendros remonto darbų išlaidos siekė 1 582 110 eurų. Remonto metu buvo sutvarkytas cokolinis aukštas, trys naujojo pastato aukštai, praeinamasis koridorius jungiantis naująją ir senąją pastato dalis, bei laiptinės.

Atliekant šiuos darbus, buvo visiškai atnaujintos grindys, jos išbetonuotos, o vėliau uždengtos plytelių danga. Klasėse buvo įrengta linoleumo danga, taip pat pakeistos vidaus durys, suremontuoti tualetai bei visiškai atnaujinta elektros instaliacija. Saugumui užtikrinti pastate įrengta moderni gaisrinė signalizacija. Be to, pakeisti šildymo sistemos vamzdynai ir radiatoriai, įrengta moderni vėdinimo ir kondicionavimo sistema. Žmonėms su negalia įrengtas liftas.

Ateities planai – fasado ir darbų kabinetų remontas

Didždvario gimnazijos atnaujinimas tęsis, 2025 metais bus vykdomas gimnazijos fasado ir darbų kabinetų remontas. Tai dar vienas svarbus žingsnis, siekiant, kad mokykla taptų ne tik modernia ir patogia mokymosi vieta, bet ir estetiškai patrauklia miesto dalimi.


Foto galerija: