PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 21 d. 13:17

Šiaulių bankas suteikė 7,4 mln. eurų paskolą „EIKA“ grupės daugiabučių Pilaitėje plėtrai

Vilnius

Šiaulių banko nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


305971

Šiaulių bankas suteikė 7,4 mln. eurų paskolą nekilnojamojo turto įmonės „EIKA Development“ valdomo daugiabučių projekto „Saulės namai“ sostinės Pilaitės rajone plėtrai. Kaip skelbiama, iš viso į projektą įmonė planuoja investuoti 13 mln. eurų.

„Nekilnojamo turto vystymo finansavimo srityje „EIKA“ grupė yra strateginis Šiaulių banko klientas. Labai vertiname „EIKA“ grupės sukauptą patirtį, pasirenkamus projektus, profesionalumą ir aukštą šių projektų įgyvendinimo kokybę. Dėl to džiaugiamės galėdami suteikti finansavimą ir prisidėti prie šių projektų įgyvendinimo“, – įmonės pranešime cituojamas Šiaulių banko Vilniaus regiono Verslo klientų direktorius Kęstutis Grinius. Anot jo, „Saulės namai“ yra ne pirmas „EIKA“ vystomas nekilnojamojo turto projektas Pilaitėje.

Kaip skelbiama, Pilaitės rajone esančiuose 32 ir 46 arų sklypuose Pilkalnio gatvėje įmonė planuoja pastatyti du A++ energinės klasės namai, kuriuose iš viso bus suprojektuota 116 įvairaus dydžio butų. Projekte numatomi nuo 26 ik 81 kv. ploto butai, apatiniuose ir viršutiniuose aukštuose turintys privačias terasas. Statybas pabaigti planuojama greičiau nei per metus – 2025 m. pirmąjį ketvirtį.

„Nepaprastai džiaugiamės bendradarbiavimu su „Šiaulių banku“ – vienu iš aktyviausiai NT vystymą finansuojančių bankų Lietuvoje. Bankas įsijungia projekto pusiaukelėje, kai statomų pastatų tūriai jau yra vizualiai matomi – stadijoje, kai būsimi pirkėjai pradeda aktyviai rinktis sau tinkamą būstą bei pritaikyti savo individualiems poreikiams“, – sako „EIKA Development“ generalinis direktorius Martynas Žibūda.

Pasak jo, „Saulės namų“ projekto privalumas yra netoli esančios mokyklos, darželiai, prekybos centrai, taip pat netoli esanti gamta – kaip skelbiama, naujojo kvartalo gyventojai Gelūžės ežerą pėsčiomis galės pasiekti per 10 minučių.