PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 13 d. 19:53

Šiauliai šoko su visa Lietuva

Šiauliai

Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Šiaulių kultūros centrasŠaltinis: Etaplius.LT


318501

2024 m. rugsėjo 13 d. Šiauliai prisijungė prie Lietuvos nacionalinio kultūros centro iniciatyvos ir savo mieste suorganizavo etninės kultūros akciją „Visa Lietuva šoka“. Šiaulių kultūros centro pramogų salė „Maksas“ pasipuošė daugiau nei 200 dalyvių iš įvairių kultūros, šokių įstaigų, mokyklų ir kitų liaudišką šokį mylinčių entuziastų. Organizatoriai džiaugiasi, kad šiauliečiai dar kartą įrodė, kaip stipriai miestiečiai puoselėja savo šalies tradicijas. Organizatorius mieste – Šiaulių kultūros centras. Akcijos iniciatorius – Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Šiaulių kultūros centras, atsiliepdamas į Lietuvos nacionalinio kultūros centro kvietimą, surengė akciją „Visa Lietuva šoka“ savo mieste. Šiais metais, akompanuojant Šiaulių Dainų muzikos mokyklos vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Vieversėlis“ instrumentinei grupei (vad. Arūnas Stankus), būrėsi folkloro, liaudiškų ir kiti šokių kolektyvai, šokių klubų nariai, visi mokantys ir mėgstantys lietuvišką šokį. Tiesa, renginys šiemet tradiciškai turėjo vykti Prisikėlimo aikštėje, tačiau dėl gamtos išdaigų – lietaus – akcija perkelta į Šiaulių kultūros centro pramogų salę „Maksas“.

Nei prastos oro sąlygos, nei pasikeitusi renginio vieta nesutrukdė liaudišką šokį mylintiems miestiečiams siautulingai praleisti penktadienio vakarą. Nuo 2015 metų organizuojama iniciatyva šiais metais pritraukė daugiau nei 200 dalyvių, kurie energingai trypė pramogų salės parketo grindis. „Ačiū organizatoriams už tokią nuostabią iniciatyvą. Ši šventė – tai puiki proga susitikti su senais draugais ir susipažinti su naujais. Džiaugiuosi, kad tapau šio renginio dalimi“, – įspūdžiais dalijosi šiaulietis.

Pilnutėlėje šokių aikštelėje susijungė skirtingų kartų ir bendruomenių atstovai, kartu kurdami bendrystės ir džiaugsmo atmosferą. „Šiandien supratau, kad tradicijos – tai ne tik praeitis, bet ir ateitis. Šokis jungia kartas ir stiprina mūsų bendruomenę. Ačiū, kad priminėte mums, kas yra svarbiausia“, – džiaugėsi akcijoje dalyvavusi šiaulietė.

Organizatoriai primena, kad akcijos tikslas – per tradicinius šokius sukurti bendrystės jausmą, stiprinti lietuvių kultūrinę tapatybę ir puoselėti liaudies tradicijas.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, tel. +370 615 83 983, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt.


Foto galerija:

Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._7.jpg
Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._4.jpg
Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._6.jpg
Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._8.jpg
Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._3.jpg
Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._5.jpg
Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._9.jpg
Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._1.jpg
Rolando_Parafinavi_iaus_nuotr._10.jpg