PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Spalio 7 d. 11:53

Šiauliai neskubės: gyva eglė miestą papuoš gruodį

Šiauliai

V. Lebedžio nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


322430

Vilniui ir Kaunui jau pasiskelbus, kad Kalėdų egles įžiebs lapkritį, Šiauliai skubėti neketina – gyva žaliaskarė Prisikėlimo aikštėje suspindės gruodį.

Anot Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjos Dainos Kinčinaitienės, kaip ir pernai, taip ir šiemet Prisikėlimo aikštėje bus puošiama gyva, o ne karkasinė eglė. Žaliaskarės paieškas Savivaldybė yra paskelbusi jau prieš kurį laiką. Ar eglę jau pavyko rasti – kol kas informacijos nėra pateikta.

Anot Dainos Kinčinaitienės, Šiauliuose Kalėdų eglė tradiciškai bus įžiebta šiauliečiams ir miesto svečiams surengtos specialios šventės metu. Šiauliai sekti Vilniaus ar Kauno pavyzdžiu – neketina. Priešingai – laikysis tradicijos ir šiauliečius bei svečius į jos įžiebimo šventę kvies pirmąjį gruodžio mėnesio šeštadienį. Šiemet jis bus gruodžio 7-ąją.

Daugiau informacijos apie Kalėdų eglės įžiebimą ir kitų šventinių renginius organizatoriai žada pateikti vėliau.

Priminsime, kad Vilnius ir Kaunas apie eglės įžiebimą jau paskelbė. Sostinėje šventinė žaliaskarė bus įžiebta lapkričio 29 d. Kaunas į Kalėdų eglės įžiebimo šventę smalsuolius kvies lapkričio 23 d.