PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 5 d. 09:03

Šią savaitę atostogaus bene pusė Ministrų kabineto

Lietuva

Pixabay.com nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


312696

Prasidėjus paskutiniam vasaros mėnesiui, šią savaitę bene pusė Vyriausybės ministrų – 6 iš 14 – atostogaus. Dar keletui Vyriausybės narių suteiktos papildomos poilsio dienos.

Kaip numatoma premjerės pasirašytame potvarkyje, darbą Vyriausybėje baigiantis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ilsėsis kiek ilgiau nei dvi savaites – jo atostogos prasidėjo dar praėjusį penktadienį ir tęsis iki rugpjūčio 16 d. Iki tol nuo pirmadienio ilsėsis ir energetikos ministras Dainius Kreivys.

Nuo pirmadienio savaitę – iki rugpjūčio 9 d. – atostogaus finansų ministrė Gintarė Skaistė. Tokiam pat laikui pailsėti išeina ir švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Nuo antradienio iki rugpjūčio 13 d. kasmetinių atostogų išeina ir kultūros ministras Simonas Kairys.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ilsėsis tris savaites – nuo rugpjūčio 5 iki 23 d.

Taip pat keli ministrai šią savaitę turi laisvadienių – rugpjūčio 5-6 dienomis atostogaus ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, o antradienį papildomą poilsio dieną premjerė suteikė teisingumo ministrei Ewelinai Dobrowolskai.

Atostogomis šią savaitę galimai džiaugsis ir daugiau ministrų – kaip skelbė naujienų portalas lrt.lt, nuo pirmadienio iki penktadienio planuoja ilsėtis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, nuo penktadienio iki rugsėjo pirmosios – sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Tiesa, Teisės aktų registre pasirašytų ministrės pirmininkės potvarkių dėl šių Vyriausybės narių atostogų dar nėra.

Po Žolinių ketvirtadienio dalis ministrų prasiilgins savaitgalį

Portalas lrt.lt skelbė, jog nuo kito pirmadienio – rugpjūčio 12 d. – dviems savaitėms atostogų išeis aplinkos ministras Simonas Gentvilas. Tačiau jo poilsio dienos taip pat dar nėra patvirtinos Ingridos Šimonytės potvarkiu.

Tuo metu rugpjūčio 12-14 dienomis atostogaus susisiekimo ministras Marius Skuodis. Politikas, kaip numatoma premjerės patvirtintame rašte, taip pat pasiėmė papildomą poilsio dieną rugpjūčio 16 d. – penktadienį po Žolinių laisvadienio.

Proga prasiilginti savaitgalį pasinaudos ir kiti ministrai – rugpjūčio 16 d. laisvadienį turės ir švietimo ministrė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė, ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Vytautas Šilinskas. Be to, papildomą poilsio dieną jis turės ir rugpjūčio 19 d.

Tuo metu nuo rugpjūčio 16 d. kiek ilgiau nei dvi savaites – iki rugsėjo 2 d. – atostogaus E. Dobrowolska.

ELTA primena, kad penktadienį premjerė Ingrida Šimonytė pateikė prezidentui Gitanui Nausėdai dekreto projektą dėl atnaujintos Vyriausybės sudėties. Naujajame sąstate nebėra žemės ūkio ministro K. Navicko – jį ketinama keisti dabartiniu Seimo Ekonomikos komiteto vadovu, konservatoriumi Kaziu Starkevičiumi. Taip pat keičiamas sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys. Jo poziciją užims dabartinis viceministras Aurimas Pečkauskas.

Kitose ministerijose pokyčių nematyti – teikiamos tvirtinti tos pačios ministrų kandidatūros.