PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 23 d. 16:29

Šį mėnesį atidaryta sankryža – jau turi būti tvarkoma

Vilkaviškis

Skaitytojos nuotr.

EtapliusŠaltinis: Vilkaviškio rajono savivaldybė


302176

Dar šį mėnesį atidaryta nauja žiedinė sankryža Vilkaviškyje jau turės būti tvarkoma, nes yra apgadinta. Apie tai gyventojai kurį laiką diskutuoja socialiniuose tinkluose, kreipėsi ir į žiniasklaidą. Savivaldybė į situaciją sureagavo ne iškart, motyvuodama, kad ne ji yra projekto užsakovė. Vis dėlto vilkaviškiečių pasipiktinimas „pajudino“ ir vietos valdžią.

Dar šį mėnesį atidaryta žiedinė sankryža galimai turi trūkumų, o tiksliau – yra apgadinta. Tai įrodo portalo redakcijai atsiųstos vienos skaitytojos nuotraukos. Ji savo laiške neslėpė pasipiktinimo:

„Kelios savaitės, kaip sankryža atidaryta, o jau viskas aplink išstumdyta, autobusai netelpa. O juk ta vieta skirta ilgajam transportui. Krovininio transporto eismas galimas. Kas liktų iš to žiedo, jei ten mėgintų važiuoti vilkikai?“, – svarstė Etaplius.lt redakcijai parašiusi moteris.

Gavę laišką, Etaplius.lt žurnalistai dėl šios situacijos kreipėsi į Vilkaviškio rajono savivaldybės administraciją, teiraudamiesi, kodėl įvyko tokia situacija ir kokių priemonių bus imtąsi. Vitas Gavėnas, administracijos direktorius, tuomet portalą informavo, kad visus klausimus reikia užduoti šios sankryžos užsakovui ir rangovui,o nuo tolesnių komentarų susilaikė.

„Šio žiedo įrengimo užsakovas yra „VIA Lietuva“, rangovas UAB „Alkesta“, todėl visus klausimus turite užduoti šiems statybos proceso dalyviams“, – atsakyme redakcijai rašė V. Gavėnas.

Po keletos dienų savivaldybės tinklapyje pasirodė žinia, kad vietos valdžiai taip pat rūpi, kad defektai būtų ištaisyti. Savivaldybės administracija rašo:

„Gegužės pradžioje pradėjo veikti naujoji žiedinė sankryža, esanti tarp Vilkaviškio autobusų stoties, kultūros centro bei Vaikų ir jaunimo centro.

Nors ši žinia buvo ilgai laukta, tačiau paskutiniu metu sulaukiame nemažai visuomenės pasipiktinimo – socialiniuose tinkluose nerimsta gyventojų diskusijos dėl žiedo centrinėje dalyje pažeistos trinkelių dangos.
Norime informuoti, jog Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija kreipėsi į AB Via Lietuva (buvusi AB Lietuvos automobilių kelių direkcija), kuri yra šio projekto užsakovas, ir rangovą UAB „Alkesta“ dėl defektų ištaisymo“.

Bendrovė „Alkesta“: trinkelės bus sutvarkytos

Portalo Etaplius.lt kžurnalistai kreipėsi į projekto rangovą – žiedinę sankryžą įrengusią UAB „Alkesta“. Pateikiame iš bendrovės gautą atsakymą:

„Situacija mums žinoma, Užsakovas ir Projekto vykdymo priežiūra informuoti. Aiškinamės detales, kodėl susidarė tokia situacija. Pažymime, kad visi darbai atlikti kokybiškai pagal pateiktą Užsakovo techninį darbo projektą. Bet kokiu atveju trinkelių danga bus sutvarkyta ir galutiniai vartotojai – eismo dalyviai, dėl to nenukentės“.


Foto galerija: