Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
laura kursentaityteŠaltinis: Etaplius.lt
Jau kuris laikas prasidėjus grilinimo sezonui žmonės, gyvenantys nuosavuose namuose ar kotedžuose džiaugiasi kiemo teikiamais privalumais. O ką daryti gyvenant bute? Na, aš dažniausiai susipakuoju vienkartinį griliuką, užsimarinuoju mėsytę ir keliauju į gamtą.
Marinatai būna įvairūs ir dažnai keičiasi. Tačiau šiais metais favoritu tapo šiek tiek kitoks, saldesnio skonio, bet labai skanus ir geras marinatas.
Marinatui reikės:
* 2/4 teryaki padažo
* 1/4 sweet čili
* 1/4 majonezo
* truputis balzamiko karamelės
* Žiupsnelis rūkytos druskos.
Sweet chili, teryaki ir majonezą sumaišau ir gerai išplaku. Įdedu prieskonius. Mėsytę gerai apmaišau gautame padaže ir palieku porai valandų.
Pasimarinavusią mėsą dedu ant vienkartinio grilio, o jei orai neleidžia, tuomet į kepimo skardą, apibarstau sezamu ir kepu 170°C orkaitėje apie 25-30min.