PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 27 d. 09:53

Sezoniniai maisto produktai: kur ieškoti geriausių pasiūlymų?

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


315532

Perskaitėte šio straipsnio pavadinimą ir sukrizenote: „Kur ieškoti sezoninių maisto produktų? Miške arba savo darže!“. Pritariame: atsakymas, nors ir ironiškas, tikrai logiškas. Vis dėlto, pripažinkite: ne kiekvienas turi savo žemės sklypelį ar gali, tik panorėjęs, nukeliauti į mišką. Būtent todėl dalinamės idėjomis, kur ieškoti geriausių pasiūlymų sezoninėms maisto prekėms.

Maisto prekių parduotuvės

Vis dar gajus mitas, jog kokybiškų, sezoninių maisto produktų galima atrasti tik turgeliuose arba specializuotose parduotuvėse. Tačiau tai tikrai nėra tiesa. Šiais laikais didieji maisto prekių tinklai gali pasigirti išties puikia sezoninių prekių pasiūla. O geriausia tai, kad didžiąją dalį asortimento sudaro Lietuvoje užauginta produkcija.

Ir tai dar ne viskas: parduotuvių akcijų leidiniai įprastai kupini ir puikių nuolaidų būtent sezoninėms prekėms. Puiki proga ne tik nusipirkti kokybiškų produktų, bet ir sutaupyti! Tiesa, rinkdamiesi šviežius vaisius ir daržoves, atkreipkite dėmesį ne tik į jų išorinę išvaizdą, bet ir į ženklinimą. Štai, pavyzdžiui, išskirtinę kokybę patvirtina QUDAL ženklas, kurį suteikia Šveicarijoje įsikūrusi tarptautinė sertifikavimo asociacija ICERTIAS. Kas dvejus metus ši organizacija atlieka pirkėjų pasitenkinimo prekės ženklais apklausas, kurių metu respondentams pateikia atviro tipo klausimus – apklausiamieji gali paminėti geriausią, jų lūkesčius labiausiai atitinkančią produkciją. Todėl QUDAL ženklu pažymėtos daržovės ir vaisiai liudija apie aukščiausią kokybės kartelę.

Ūkininkų turgeliai

Viena iš geriausių vietų atrasti šviežius ir sezoninius produktus, be jokių abejonių, yra turgeliai. Juose įprastai prekiauja vietiniai ūkininkai, kurie siūlo savo užaugintą produkciją, atkeliavusią tiesiai iš sodų, lysvių ir laukų. Ūkininkų turgeliuose galima atrasti ne tik šviežių vaisių ir daržovių, tačiau ir miško uogų, grybų, netgi namų gamybos duonos, sūrio, mėsos produktų bei kitų rankų darbo gaminių. Taip pat – sezoninių lauko ar darželio gėlių.

Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį, kad kai kurie ūkininkų turgeliai yra kiek „madingesni“ už kitus. Juose įprastai ir kainos yra didesnės. Todėl jeigu norite sutaupyti, siūlome rinktis mažiau populiarias turgavietes.

Internetinės parduotuvės

Pastaruoju metu, didėjant elektroninės prekybos populiarumui, daugėja ir internetinių parduotuvių, kurios siūlo įsigyti sezoninius produktus su pristatymu į namus. Tokios paslaugos yra patogios ir dažnai padeda sutaupyti laiko. Internetinėse parduotuvėse galima rasti ne tik sezoninių vaisių ir daržovių, bet ir kitų ekologiškų bei vietoje užaugintų produktų. Tačiau svarbu atidžiai rinktis patikimas parduotuves, kad būtumėte tikri dėl produktų kokybės ir kilmės.

Vietiniai ūkiai

Pastaraisiais metais populiarėja dar viena paslauga: vietiniai ūkininkai žmones kviečia atvažiuoti pas juos ir už tam tikrą mokestį pasiskinti vaisių, uogų ar daržovių. Tai puikus būdas ne tik gauti šviežių ir ekologiškų produktų, bet ir praleisti smagų laiką su visa šeima!

Reklama