REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 19 d. 09:23

Šeštadienio dieninis reidas pažėrė perlų: moteris gėrė „šampanėlio“, girtumo rekordininkas paaiškinime parašė „NE“

Vilnius

Alfa.lt nuotr.

Ainis GurevičiusŠaltinis: Alfa.lt


301649

Šeštadienio rytą Vilniaus kelių policija pradėjo dieninį reidą: dalis pajėgų išvažiavo į apskrities rajonus, dalis liko sostinėje. Antroje dienos pusėje sugrįžo rajonuose dirbę ekipažai ir prasidėjo masinis vairuotojų tikrinimas Vilniuje.

Vienas pirmųjų girtų eismo dalyvių įkliuvo Elektrėnuose – tai buvo Elektrinės gatve 9.40 val. važiavęs dviratininkas (gim. 1960 m.). Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo dienos rekordininkas – tikrinant pirmą kartą alkotesteris parodė 2,05 prom., po penkiolikos minučių – 1,98 prom. Vyras nebuvo linkęs daugžodžiauti, savo paaiškinime dėl pažeidimo aplinkybių didžiulėmis raidėmis parašė vieną žodį „NE“.

Alfa.lt nuotr.

Elektrėnuose sustabdyta ir automobilį BMW vairavusi moteris, kuriai nustatytas 1,14 prom. girtumas. Pasak jos pačios, gėrė „šampanėlio“.

Šiame mieste šeštadienį užfiksuotas ir dienos lakstūnas. Mobiliu greičio matuokliu (trikoju) užfiksuotas motociklininkas, per Elektrėnus lėkęs 134 km/val. greičiu, nors ten leidžiamas greitis yra 50 km/val.

10.56 val. Vilniuje, Ąžuolyno g. sustabdyto „Nissan“ vairuotojas (gim. 1969 m.) prisipažino, kad gėrė vakar. Tačiau patikrinimo metu jis dar girtėjo: pirmas pūtimas – 1,34 prom., antras – 1,38 prom. Pamatęs skaičius alkotesterio ekrane vyras labai susinervino.

Beje, pasak reide dalyvavusių pareigūnų, ryte Vilniuje vairuotojai buvo labai nervingi ir pikti, priekaištavo policininkams „Neturit ką veikti?!“ ir pan. O po pietų vilniečiai pasidarė malonesni ir linksmesni.

Vilniuje pirmoje dienos pusėje į bėdą pateko ir užsienietis. Švitrigailos g. sustabdytas turbanu pasidabinęs Indijos pilietis pateikė Jungtinių Arabų Emiratų vairuotojo pažymėjimą. Kilo rimtų įtarimų, jog tai klastotė, nes apžiūrint „dokumentą“ atsiklijavo plėvelė, pareigūnai pastebėjo ir kitų klastojimo požymių. Todėl užsienietis nubaustas už vairavimą neturint tam teisės, o dėl padirbto pažymėjimo jis pristatytas į policijos įstaigą, kur, matyt, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Du girti vairuotojai įkliuvo ir Ukmergėje. Vienam nustatytas 0,89 prom. neblaivumas. O kitas buvo daug girtesnis: vyras (gim. 1992 m.) pripūtė 1,93 prom., o tikrinant antrą kartą – 1,99 prom. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

O Šalčininkuose nepasisekė patikrinimui sustabdyto taksi keleivei. Jos krepšyje pareigūnai aptiko penkis blokus kontrabandinių baltarusiškų cigarečių. Moteris vaidino nustebusią, tvirtino nežinanti, kaip kontrabanda atsirado jos krepšyje. Ji perduota Šalčininkų policijai.

Popietę visi reido dalyviai suvažiavo į Vilnių. Pradžioje vairuotojai buvo tikrinami Geležinio Vilko g. ties Savanorių žiedu, paskui – Laisvės pr.

Pareigūnams įkliuvo du pavežėjais dirbantys nelegalai iš Vidurinės Azijos (abiem panaikinti leidimai laikinai gyventi Lietuvoje). Juos policininkai perdavė Vilniaus oro uoste budintiems pasieniečiams. Rūpesčiai ištiko žmogų, nusipirkusį iš Vokietijos atvežtą „Toyota“. Patikrinus paaiškėjo, kad vokiški numeriai priklauso kitam automobiliui. „Toyota“ išgabenta į policijos sulaikytų automobilių aikštelę, o pareigūnai aiškinsis, kodėl ant šios mašinos buvo pritvirtinti kito automobilio numeriai.

Smarkiai nepasisekė ir vairuotojui, važiavusiam neapdraustu ir techninės apžiūros nepraėjusiu automobiliu. Paaiškėjo, kad jis ir teisės vairuoti neturi. O rašant pažeidimų protokolus ir patikrinus asmenį duomenų bazėje paaiškėjo, kad yra paskelbta jo paieška dėl smurtinio nusikaltimo.

Šeštadieninio reido metu už vairavimą neturint tam teisės nubausti iš viso 7 asmenys. Tarp jų ir leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turintis Baltarusijos pilietis (gim. 1983 m.). „Volvo S80“ vairavęs vyras savo baltarusišką vairuotojo pažymėjimą privalėjo pasikeisti į lietuvišką jau daugiau nei prieš pusantrų metų, tačiau iki šiol to nepadarė. Todėl nubaustas už vairavimą neturint tam teisės.

Popietinės reido dalies metu įkliuvo šeši neblaivūs vairuotojai. Vienas, įpūtęs 1,31 prom., paaiškino baliavojęs su žmona. Kitas – sunkvežimio vairuotojas – privalantis būti visiškai blaivus, pripūtė 0,30 prom. ir papasakojo vakar šventęs giminaitės gimtadienį, todėl gėrė degtinę.

O 0,47 prom. įpūtęs „Audi“ vairuotojas graužėsi: „Nedaug įpūčiau, o kiek dabar bus nemalonumų...“



REDAKCIJA REKOMENDUOJA