REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Birželio 13 d. 14:21

Šeštadienį Lietuvos regionų partija tarybos nariams pristatys galimybes jungtis su „darbiečiais“

Lietuva

J. Pinskus. ELTA / Skirmantas Stanislovaitis

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


304660

Darbo partijai svarstant susijungti su kitomis centro kairės politinės jėgomis, Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus sako, šį klausimą bendrapartiečiams ketinama pristatyti šeštadienį vyksiančiame tarybos posėdyje.

„Mūsų pokalbiai atnaujinti. Dabar nuspręs partijų tarybos. „Darbiečių“ taryba bus pirmadienį, mūsų – šeštadienį“, – ketvirtadienį Eltai teigė J. Pinskus.

„Tarybos narius informuosiu apie atnaujintus pokalbius. Iš pradžių kalbėjome, kad pristatysime oficialų pakvietimą, bet po pokalbio nusprendėme, kad jų nutarimas tarybai nieko nereiškia“, – pridūrė jis.

Pasak jo, nors procedūros gali užtrukti, diskusijų formate svarstoma apie „darbiečių“ prisijungimą prie dabartinio Regionų partijos sąstato, o ne naujos politinės jėgos steigimą.

„Kol kas diskusijų formate – Darbo partija prisijungia prie Regionų partijos“, – akcentavo J. Pinskus.

Jis pabrėžė, kad panašių svarstymų buvo ir anksčiau, tačiau jie buvo sustabdyti prasidėjus Europos Parlamento (EP) rinkimams.

Kaip skelbta anksčiau, po nesėkmingų EP rinkimų iš Darbo partijos pirmininko pareigų atsistatydino jos lyderis Andrius Mazuronis. Pasak politiko, „darbiečiams“ laikinai vadovaus vicepirmininkas Valentinas Bukauskas.

Pasibaigus posėdžiui A. Mazuronis tikino, kad kol kas sprendimas dėl Darbo partijos likimo priimtas nebuvo, tačiau tarybos nariai neatmeta galimybės jungtis prie Regionų partijos.

Kaip skelbta anksčiau, dar balandį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) pranešė, kad kratos, atliktos Darbo partijos būstinėje, yra susijusios su ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų dydžio ES biudžeto lėšų įgijimo. Įtariama, jog lėšos pasisavintos neatliekant ar imituojant EP narių padėjėjų funkcijas. Atliekamas tyrimas yra susijęs su asmeniu, ėjusiu vieno iš EP narių patarėjo pareigas.

Po partijos būstinėje vykdytų kratų, politinės jėgos įkūrėjas ir europarlamentaras Viktoras Uspaskichas sustabdė narystę „darbiečių“ gretose.

Sekmadienį „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas V. Fiodorovas pranešė, kad palieka Darbo partiją, tačiau iš politikos nesitraukia. Jis teigė, jog tokį sprendimą paskatino partijai reikalingi, tačiau nevykstantys pokyčiai.

Sprendimą trauktis iš Darbo partijos prieš kelis mėnesius taip pat priėmė Seimo nariai Vigilijus Jukna ir Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA