PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 2 d. 15:08

Senojoje Varėnoje pradėtos elektromobilių įkrovimo parko statybos

Varėna

Elektromobilis. Pixabay.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


321701

Trečiadienį Senojoje Varėnoje pradėtas statyti elektromobilių įkrovimo parkas. Jį atidaryti planuojama ateinančių metų pirmąjį ketvirtį.

Numatoma, kad užbaigus pirmąjį darbų etapą, bus įrengtos penkios 400 kW galingumo įkrovimo stotelės, o vienu metu jomis naudotis galės iki 10 automobilių.

„Skirtingoms lokacijoms Lietuvoje esame sukūrę du konceptus – pagrindiniuose šalies keliuose veiks įkrovimo parkai, kuriuose vienu metu galės krautis 20 – 40 elektromobilių, o tokiame kaip šis – 10 elektromobilių. Šiame įkrovimo parke netoli Varėnos taip pat veiks kavinė „Caffeine“, poilsio ir darbo zonos bei tualetai. Kelias Vilnius – Druskininkai pasižymi dideliu srautu ne tik į Druskininkus, Varėną, bet ir Lenkijos link - tai puiki strateginė vieta“, – pranešime cituojamas „Eldrive Lietuva“ vadovas Tomas Tamašauskas.

Remiantis paskutiniais duomenimis, Lietuvoje yra registruota daugiau nei 15 tūkst. elektra varomų transporto priemonių. Planuojama, kad iki 2030 metų jų skaičius sieks kelis šimtus tūkstančių. Lietuvoje šiuo metu veikia daugiau nei 1 tūkst. lėtojo (AC) įkrovimo ir apie 300 greito (DC) įkrovimo stotelių.