PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 8 d. 09:30

Senjorės miesto bibliotekoje mokėsi tapyti ant šilko

Šiauliai

Miesto bibliotekaŠaltinis: Etaplius.LT


300374

Gegužės 5 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriuje (Aido g. 27) tautodailininkė Rasa Daukšienė vedė kūrybinį užsiėmimą „Tapyba ant šilko“.

Edukacijoje dalyvavo Bibliotekos senjorų rankdarbių klubo narės. Iš pradžių moterys abejojo, ar joms pavyks nutapyti tokius gražius piešinius ant šilko, tačiau, pasak tautodailininkės, nepavykti tiesiog negali!

Pirmiausia moterys turėjo užsitempti šilko medžiagą ant rėmo – pasirodo, tai buvo nemenkas iššūkis, tačiau visoms sįėkmingai pavyko. Pasak R. Daukšienės, labai svarbu, kad medžiaga būtų gerai įtempta, nes priešingu atveju, gali būti labia sudėtinga tapyti. Kūrybinio užsiėmimo vadovė parinko nesudėtingą tapymo technologiją, kuri tiko kiekvienai dalyvei. Tautodailininkė atnešė edukacijos dalyvėms įvairiausių trafaretų, iš kurių kiekviena dalyvė atsirinko labiausiai patinkantį ir jį apsivedė specialiu kontūru. O tada beliko tik nutapyti! R. Daukšienė ragino moteris nebijoti naudoti kuo daugiau dažų, nes, jos teigimu, kuruo daugiau spalvų, piešinyje, tuo jis gražesnis.

Tad kūrybiško užsiėmimo metu kiekviena dalyvė, savarankiškai, arba šiek tiek padedant tautodailininkei, susikūrė sau piešinį – viename puikavosi spalvingos gėlės, kitame – drugeliai ir t. t. Netrūko gerų emocijų ir didžiavimosi savimi! Ir, kaip teigė viena iš dalyvių, „pasirodo, mes tikrai galime sukurti tokius piešinius!“.

R. Daukšienė kūrybinio užsiėmimo, organizuoto įgyvendinant Savivaldybės finansuojamą edukacinių renginių ciklą „Saviraiško ir pažinimo galimybės bibliotekoje“, pabaigoje priminė, kad nutapyti piešinį ant šilko – tik dalis darbo. Išmargintą šilką dar reikės užfiksuoti karščiu lyginant ligintuvu, nuskalauti, išdžiovinti ir tik tada naudoti.

Sukurtus senjorių darbus galima pamatyti Bibliografijos-informacijos skyriuje.

Kviečiame aplankyti!


Foto galerija: