PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugsėjo 13 d. 11:31

Seniūnai informuoti: išduoti leidimų ralio treniruotėms jie neturi teisės

Rokiškis

R. Keliuotytės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


318400

Šią savaitę tradiciniame Rokiškio rajono savivaldybės vadovų susitikime su seniūnais daugiausia dėmesio buvo skirta kelių priežiūrai.

Keliai turi būti nugreideriuoti iki lapkričio 1 d.

Rajono seniūnai gavo užduotį iki lapkričio 1 d. sutvarkyti ir nugreideriuoti savo seniūnijų kelius. Rokiškio rajono savivaldybės meras Ramūnas Godeliauskas paragino seniūnus peržiūrėti tam skirtas lėšas, kelių būklę ir įvertinti, ar greideriavimui lėšų pakaks… „Jeigu lėšų neužtenka, iš karto informuokite savivaldybės administraciją, nes iki lapkričio 1 d. keliai turi būti sutvarkyti, kad gyventojai patogiai pasiektų savo artimųjų kapus visame rajone“, – kreipėsi į seniūnus meras.

Pasak susitikime dalyvavusio savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjos pavaduotojo Augustino Blažio, bendrai rajono kelių greideriavimui yra likę 15 proc. visų šiais metais tam numatytų lėšų, todėl rudeniniam greideriavimui turėtų užtekti. O ir susirinkę seniūnai bent jau kol kas neužsiminė, kad lėšų trūksta.

Ralio treniruočių tvarka rajone bus reglamentuota

Taip pat seniūnai buvo įspėti dėl leidimų išdavimo ralio treniruotėms rajono keliuose. Savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Rancevas išsakė aiškią poziciją – seniūnai negali ir neturi teisės niekam suteikti leidimų nei dėl ralio treniruočių, nei dėl jų statomiems kelio ženklams.

Problema kilo, kai paaiškėjo, kad iki šiol seniūnai išduodavo tokius leidimus, neturėdami jokių įgaliojimų. Pasak Rokiškio rajono mero, savivaldybės vadovai net nebuvo informuoti, kad taip vyksta, sužinota iš gyventojų ir socialinių tinklų.

Tiesa, meras pripažino, kad aiškios tvarkos nėra visoje Lietuvoje: vienur tokie dalykai derinami su seniūnais, kitur – su administracijos direktoriumi ar net su meru. „Nusprendėme įvesti aiškią tvarką ir reglamentuoti tokių leidimų išdavimą, kad nekiltų piktnaudžiavimų ir pasipiktinimo…Nustatysime ir mokestį už ralio treniruotes mūsų keliuose, už kurį paskui tie patys keliai ir bus sutvarkomi. Informacija apie ralio treniruotes, jų organizatorius bus viešinama, atsiras aiškūs ženklai. Rokiškio ralio organizatoriai labai pritaria tokiam mūsų žingsniui, jie visuomet prisideda prie kelių atstatymo, tačiau dažnai dėl kitų organizuotų ralio treniruočių ir paliktų nesutvarkytų kelių šešėlis krisdavo jiems. Dabar visiems bus aiški tvarka – ją teiksime artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje ir, tikiuosi, reglamentą pasitvirtinsime“, – komentavo situaciją R. Godeliauskas.

„Sumanus kaimas“ – ar būtų naudinga rajonui?

Po susitikimo su savivaldybės vadovais seniūnai buvo pakviesti į Rokiškio rajono vietos veiklos grupės (VVG) startavusio projekto „Sumanus kaimas“ pristatymą. Antrasis kvietimas teikti paraiškoms pagal šį projektą numatytas kitų metų pavasarį.

Pristatydama „Sumanų kaimą“, Rokiškio rajono VVG VPS administravimo vadovė Raimonda Stankevičiūtė-Vilimienė atkreipė dėmesį, kad dėl projekto turėtų susitarti keli sektoriai: nevyriausybinis, verslo, valdžios. Iniciatyva turi kilti iš apačios, bet veikti turi kartu visi sektoriai. Projekte turi atsispindėti energetinio tvarumo ir inovatyvių technologijų sprendimai. Finansinis krepšelis vienai VVG grupei – iki 500 tūkst. eurų.

R.Stankevičiūtė-Vilimienė paragino visus susirinkusius dalintis šia informacija ir apsvarstyti galimybes bendruomenėms įgyvendinti savo idėjas pasinaudojant šios priemonės lėšomis.